Bijgewerkt: 28 maart 2024

Amstelveen en Netjes Beheer willen nieuwe supermarkt in Waardhuizen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-04-2023

De gemeente Amstelveen en Netjes Beheer hebben goed naar de inwoners en winkeliers geluisterd. Zij geven aan dat het winkelcentrum een belangrijke maatschappelijke functie heeft. De gemeente en Netjes Beheer B.V. zijn met elkaar in gesprek gegaan. Afgesproken is dat zij gezamenlijk de haalbaarheid voor een nieuwe supermarkt in Waardhuizen onderzoeken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Mevrouw Wilma Schoonderbeek-Netjes, directeur van de firma Netjes Beheer BV

Als gevolg van schaalvergroting heeft de exploitant van de supermarkt Coop begin dit jaar moeten besluiten de exploitatie van de winkel aan de Parlevinker te staken. Al sinds 1980 zat er een supermarkt in het winkelcentrum. Om het winkelcentrum, de inwoners van de wijk en overige winkeliers van het winkelcentrum een nieuwe toekomst te bieden, wordt door de eigenaar Netjes Beheer gezamenlijk met de gemeente Amstelveen de mogelijkheid onderzocht het winkelcentrum aan te passen en geschikt te maken voor het huisvesten van een nieuwe moderne supermarkt.

Netjes Beheer B.V. heeft bij de gemeente Amstelveen de wens en intentie kenbaar gemaakt te investeren in de toekomst van het winkelcentrum Waardhuizen. Het winkelcentrum vervult naast de waardevolle functie van het voorzien in de dagelijkse boodschappen ook een belangrijke sociaalmaatschappelijke functie in de wijk. Netjes Beheer streeft er dan ook naar dat er een volwaardige supermarkt komt en dat in de nieuwe situatie ook ruimte blijft voor huidige winkeliers, zodat ook zij kunnen worden ingepast.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De COOP Supermarkt in Waardhuizen in 2019

Wilma Schoonderbeek-Netjes: 'Het winkelcentrum Waardhuizen heeft tot voor kort goed gefunctioneerd. Omdat wij net als bij de winkels aan de van der Hooplaan geloven in de kwaliteit en sociaalmaatschappelijke functie van kleinschalige op de wijkgerichte winkels, zouden wij ook het winkelcentrum Waardhuizen daarin graag een nieuwe toekomstbestendige functie geven. Natuurlijk moeten daarvoor de mogelijkheden en de haalbaarheid goed worden onderzocht. Dat we vroegtijdig gezamenlijk met de gemeente Amstelveen kunnen optrekken komt het proces ten goede verwacht ik en laat zien dat ook de gemeente Amstelveen zich actief inspant voor de leefbaarheid en maatschappelijke functie van deze plek voor de wijk Waardhuizen.'

Medio 2023 moeten de verkennende onderzoeken en gesprekken worden afgerond, waarna een besluit over de haalbaarheid naar verwachting kan worden genomen. Afhankelijk van de uitkomsten hiervan kan na de zomer 2023 een planning worden opgesteld voor de al dan niet uit te voeren werkzaamheden. Het streven is dat het nieuwe winkelcentrum Waardhuizen opnieuw het hart van de wijk kan vormen en die functies en kwaliteit biedt die past bij zowel de al wat oudere trouwe bewoners van de wijk boven dien de nieuwere jongere bewoners en gezinnen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.