Bijgewerkt: 2 april 2023

Amstelveen gaat in 2019 op de schop

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
03-12-2018

raat Amstelveen


Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Amstelveen staat aan de vooravond van grote veranderingen. Volgend jaar wordt de Amstelveenlijn vernieuwd. In 2020 gaat Rijkswaterstaat de rijksweg A9 verbreden en ook het Stadshart gaat op de schop. Daarom zijn we druk bezig om alle overlast voor inwoners, ondernemers en bezoekers zoveel mogelijk te beperken.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

De Amstelveense delegatie onder leiding van Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Herbert Raat (VVD) wethouder A9 met ambtenaren van de gemeente Amstelveen in Rotterdam voor het gebouw van het projectbureau Coolsingel. De Coolsingel is dé boulevard van de stad en het wordt een ruime, groene en fraai vormgegeven stadsboulevard met monumentale allure door de prachtige gebouwen, de bestrating en nieuwe ornamenten


Leren. We proberen vooral te leren van andere steden en niet zelf het ‘wiel uit te vinden’. Daarom zijn collega Rob Ellermeijer, betrokken ambtenaren en ik naar Rotterdam geweest op te zien hoe ze daar zaken aanpakken. We zijn ontvangen door wethouder Adriaan Visser en zijn mensen. Ook gaan we naar Amsterdam om te leren van de ervaringen van de Noord-Zuidlijn.

Eiland. Daarbij spreken we met ondernemers, zoals de horeca in het stadshart, de winkelmanagers en bewoners zoals de mensen in de Schildersbuurt. Belangrijk is dat we een projectorganisatie krijgen waar iedereen samenwerkt. Of het nu de afdeling handhaving, vergunningen of beleid is. De tijd dat iedereen op zijn eigen eiland blijft zitten is voorbij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.