Bijgewerkt: 25 juni 2022

Amstelveen geeft cadeaubonnen aan bewoners voor energiebesparing

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-05-2020

De gemeente Amstelveen wil haar bewoners helpen bij het besparen van energie. Daarom kunnen inwoners vanaf 15 mei 2020 een cadeaubon ontvangen om zelf een pakket samen te stellen van energiebesparende maatregelen. Zo bespaart de gemeente energie en kunnen inwoners profiteren van een lagere energieregeling.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Energie besparen, een lagere energierekening en prettiger wonen. Dat kunnen we al voor een deel voor elkaar krijgen met kleine maatregelen in huis. Deze maatregelen hoeven niet altijd veel te kosten. Denk bijvoorbeeld aan een brievenbusborstel, radiatorfolie of zelfklevende tochtstrips. Wij willen inwoners een eenvoudige kans geven om energie te besparen. Daarom stellen we cadeaubonnen beschikbaar waarmee bewoners dit soort maatregelen snel via een webshop kunnen bestellen. In totaal kunnen met het geld van het Rijk 4.800 woningen duurzamer worden.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid


Amstelveners kunnen zelf kiezen hoeveel en welke energiebesparende maatregelen zij willen doen. Vanaf 15 mei kunnen alle inwoners een cadeaubon aanvragen ter waarde van € 44. Wel is er een beperkt aantal cadeaubonnen beschikbaar en kan per adres maximaal een bon worden gebruikt. Na het aanvragen van een bon kunnen inwoners hun een eigen actiepakket samenstellen via de webshop van het Regionaal Energieloket. Vervolgens worden de energiebesparende producten thuisbezorgd. De cadeaubon kan worden aangevraagd op www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Rijksregeling Reductie Energiegebruik. Gemeente Amstelveen heeft van de Rijksoverheid een financiële bijdrage van meer dan 335.000 euro ontvangen voor het stimuleren van energiebesparende maatregelen in woningen. Via deze Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) stelt de gemeente cadeaubonnen beschikbaar voor kleine maatregelen in huis, worden collectieve inkoop acties (zonnepanelen en isolatie) en 12 gebiedsacties georganiseerd. 

Over het Regionaal Energieloket. Als energieloket van gemeente Amstelveen helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Amstelveen.

Installatiehulp voor senioren en gehandicapten. Senioren en gehandicapten kunnen voor montage van de energiebesparende materialen gratis de Belklus inzetten. De Belklus is een vrijwilligersorganisatie gericht op het uitvoeren van kleine klussen.

Aanvragen cadeaubon. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen en klik op de groene knop ‘Vraag hier uw cadeaubon aan’ Als u uw gegevens invult ontvangt u uw unieke code per email. In de e-mail vindt u een link naar de webshop en uitleg hoe u de cadeaubon kunt inwisselen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.