Bijgewerkt: 25 april 2024

Amstelveen haalt de omgekeerde Nederlandse vlaggen weg in de openbare ruimte

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-08-2022

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen heeft besloten om de omgekeerde Nederlandse vlaggen die in de Amstelveense openbare ruimte hangen weg te halen. Vorige week deed het college een beroep op de demonstranten om de vlaggen zelf te verwijderen, omdat andere Amstelveners zich hierdoor gekwetst voelen. Hieraan is geen gehoor gegeven.

De gemeente heeft de demonstranten, die in het kader van de boerenprotesten omgekeerde Nederlandse vlaggen bij onder meer de Beneluxbaan hebben opgehangen, de afgelopen weken de ruimte gegeven om hun standpunt duidelijk te maken. Nu is het tijd om recht te doen aan de gevoelens en opvattingen van alle Amstelveners.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Een omgekeerde Nederlandse vlag in de kruising van de Beneluxbaan en de Bovenkerkerweg in juli 2022 in Amstelveen


'De omgekeerde Nederlandse vlaggen zorgen voor verdriet bij andere Amstelveners, zoals bij veteranen en Amstelveners die naasten verloren zijn. Als gemeente hebben we ook een verantwoordelijkheid naar hen. Vorige week hebben we een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid, maar dit heeft er jammer genoeg niet toe geleid dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen zijn verwijderd. We hadden gewild dat we als overheid niet hoefden in te grijpen. Maar in Amstelveen houden we rekening met elkaar'- zegt locoburgemeester Herbert Raat. Volgende week begint de gemeente met het weghalen van de omgekeerde Nederlandse vlaggen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.