Bijgewerkt: 2 december 2023

Amstelveen heeft een uitgewerkt plan tegen inbraken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-10-2014

Het terugdringen van aantal woninginbraken in Amstelveen houdt onverminderd de aandacht. De raadsbrede motie van november 2013 heeft het college van B en W uitgewerkt in een plan van aanpak inbraakpreventie. Dit plan bevat een overzicht van de activiteiten die de gemeente ontwikkelt en uitvoert. Hiervoor is structureel een bedrag van € 100.000 per jaar toegekend. De plannen moeten resulteren in een structurele daling van de woninginbraken met 10% in 2018 ten opzichte van eind 2014.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld: “Woninginbraken hebben een grote impact op slachtoffers en hun omgeving. Het aantal inbraken is sinds 2011 afgenomen, maar is nog steeds te groot. Met dit plan van aanpak kijkt Amstelveen niet alleen naar de korte termijn, maar ook heel nadrukkelijk naar de lange termijn.“

Drie sporen aanpak

Een succesvolle aanpak van woninginbraken bestaat uit een waaier van maatregelen die verspreid over een langere periode worden toegepast en waarbij meerdere partijen in wisselende samenstelling samenwerken. De aanpak van woninginbraken is dynamisch. Al was het maar, omdat het inbrekersgilde innovatief is. Het verder terugbrengen van het aantal woninginbraken in Amstelveen verloopt via drie sporen.

Het gaat om activiteiten waarmee we effecten beogen op korte, middellange en lange termijn. Op de korte termijn gaat het om subsidiemogelijkheden voor fysieke maatregelen, zoals hang- en sluitwerk. Ook het bevorderen van de zichtlijnen door verlichting en onderhoud van het groen staat op het programma. Evenals extra voorlichting en deelname aan de week van de veiligheid.

Op de middellange termijn wordt gekeken naar onderwijs en educatie op scholen en het opzetten van projecten met woningbouwcorporaties. Op de lange termijn wordt gedurende drie jaar onderzoek gedaan naar de meest optimale mix van maatregelen om inbraken tegen te gaan.

Week van de Veiligheid

In de Week van de Veiligheid vinden diverse activiteiten op het gebied van (brand)veiligheid plaats. Dit jaar vindt de Week van de Veiligheid plaats van 6 tot en met 10 oktober 2014. Naast voorlichtingsbijeenkomsten over inbraakpreventie, babbeltrucs en brandveilig leven vindt er ook een speciale actie plaats. Tijdens de week van de veiligheid krijgen inwoners van Amstelveen bij Probin Aalsmeer 50% korting op basis hang- en sluitwerk, dat voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Burgemeester Mirjam van 't Veld


Volgens burgemeester Mirjam van ’t Veld is het belangrijk, dat inwoners zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen en hun woningen goed beveiligen. “Wacht niet tot het laat is. Een goed beveiligde woning én oplettend gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Maak daarom nu gebruik van de speciale actie.”

Voor twee dievenklauwen, of een extra slot bent u zonder subsidie zo tussen de € 30 en € 40 kwijt. Een veiligheidsbeslag op een cilinderslot kost al snel rond de € 60. Bereken met de actiebon uw voordeel en lever hem in. Meer informatie hierover is te vinden op www.amstelveen.nl/veilig. Hier kunt u ook de bon downloaden.

Programma Week van de Veiligheid 2014

Donderdag 9 oktober: Babbeltrucs

Voorlichting voor senioren ‘Voor wie doet u de deur open’. Aansluitend een presentatie van de brandweer over brandveilig leven. Tijd: 15.00 tot 16.30 uur in het Pluspunt, Smeenklaan 1.

Donderdag 9 oktober: Inbraakpreventie

Informatiebijeenkomst inbraakpreventie. Tijd: 19.30 tot 21.00 uur in het Raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1.

Zaterdag 11 oktober: Informatiestand op het Stadsplein

Informatiestand op het stadsplein met politie, brandweer en gemeente. Mogelijkheid tot het popnagelen van kentekens en het graveren van fietsen. En aandacht voor burgernet, woninginbraak, brandveilig leven. Tijd: 10.30 – 16.00 uur. Let op! De eerste 50 bezoekers ontvangen gratis een tas met informatie en een tijdschakelaar.

20 oktober: Cybercrime bijeenkomst voor ondernemers in de regio

Tijdens de bijeenkomst laat een hacker zien, hoe eenvoudig het is om in uw computer in te breken. Uw bankrekening en bedrijfsgeheimen zijn zo gekraakt. Vanzelfsprekend krijgt u vervolgens tips over, hoe u uw computer kunt beschermen tegen cyber-aanvallen. Hoe zit het bijvoorbeeld met uw internetpoort? Welke risico’s loopt u en wat kunt u zelf doen om de digitale veiligheid in uw bedrijf goed te regelen. Wordt uw eigen cyberdog! Locatie: Crown Business Studios, Aalsmeer, tijd: 19.30 tot 22.00 uur. De bijeenkomst is gratis. Adres: Van Cleeffkade 15, 1431 BA AalsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.