Bijgewerkt: 21 september 2021

Amstelveen huldigt Toppers en Talenten van 2009

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-01-2010

De gemeente Amstelveen is trots op al haar sportkampioenen. Op donderdag 21 januari 2010 huldigt zij daarom vanaf 19.00 uur in het Congrescentrum de Amstelveense kampioenen van het afgelopen jaar. Tijdens het evenement worden tevens de Rabo talentprijzen uitgereikt.

Ook beloont de gemeente de sportvereniging van het jaar. Genomineerde sportverenigingen zijn: Tennisvereniging LTC Amstelland, Wielervereniging WTC de Amstel en Badmintonvereniging van Zijderveld. Wethouder Sport, Joss Tabak, maakt de uiteindelijke winnaar bekend.

De gemeente zet tijdens de huldiging samen met het Amstelveens Sportbedrijf en de Stichting Topsport Amstelveen ( STAV ) 59 (inter)nationale kampioenen in de schijnwerpers. Het gaat om individuele sporters en teams uit 15 verschillende takken van sport.

Een jury van (oud) toppers heeft uit 29 door het Voortgezet Onderwijs en verenigingen aangereikte talenten de volgende sporters genomineerd voor de  Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent 2009: bij de meisjes:

Yanaika Holst (trampolinespringen); Robin de Kruijf (volleybal), Alida Chen (badminton); Kira Toussaint (zwemmen) en bij de jongens: Guido Spooren (volleybal), Fabian Sporkslede (voetbal), Gino Engelhardt (karate) en Kevin Hooijman (handbal). Voorzitter Mart Pfeiffer, directeur van de Rabobank zal de prijswinnaars bekend maken.

Naast het huldigen van de sporters maken “flitsende intermezzo’s” onderdeel uit van het programma. Dit jaar laat Nederlands Kampioen Streetdance “Dance A Holics” van Buenting Sport en Sauna hun winnende dans zien en verzorgen zij de opening van de huldiging. Solid Ground Movement geeft een breakdance optreden. De presentatie is dit jaar in handen van Mathijs Groenewoud, sportpresentator RTV Noord Holland.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.