Bijgewerkt: 19 april 2024

Amstelveen huldigt sportkampioenen van 2007

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-01-2008

Op donderdag 17 januari 2008 huldigt de gemeente Amstelveen vanaf 17 uur in de Emergohal de Amstelveense kampioenen van het afgelopen jaar. Ook beloont de gemeente de sportvereniging van het jaar. Genomineerde sportverenigingen zijn: Amstelveense Rugbyclub ARC1890, Millenium Basketball Club Amstelveen (MBCA) en roeivereniging Okeanos. Wethouder Sport, Joss Tabak, maakt de uiteindelijke winnaar bekend.

Waterdruppels roeien Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Roeiwedstrijd in het Amsterdamse Bos


De gemeente zet tijdens de huldiging samen met het Amstelveens Sportbedrijf en de Stichting Sport Promotie Amstelveen (SPA) een groot aantal (inter)nationale kampioenen in de schijnwerpers. Het gaat om individuele sporters en teams uit vijftien verschillende takken van sport.

Voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent zijn dit jaar bij de meisjes genomineerd: Kiwa van Riel (kendo); Kira Toussaint (zwemmen); Fenna Uiterwaal (kanoën); en bij de jongens: Thijs de Jong (kanoën); Jeroen Vismans (volleybal) en Yorick Bos (wielrennen).

Naast het huldigen van de sporters maken “flitsende intermezzo’s” onderdeel uit van het programma. Amstelveense verenigingen geven korte demonstraties over Japans boogschieten, Aikido, Kendo en Judo. Dit sluit perfect aan bij het thema van dit jaar “Verdedig je sport”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.