Bijgewerkt: 15 juni 2024

Amstelveen in de ban van judo

Nieuws -> Sport

Bron: Schooljudo.nl
07-09-2012

Deze week starten er drie scholen in de gemeente Amstelveen voor het tweede jaar met het programma www.Schooljudo.nl . Circa 210 kinderen krijgen 12 weken lang judo aangeboden.

Meer dan alleen een judo programma voor op school

Al 8 jaar is Schooljudo.nl het judoprogramma voor kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar binnen het basisonderwijs. Aan de hand van judovormen wordt tijdens een schoolse en naschoolse periode gewerkt aan normen, waarden, weerbaarheid, samenwerken, conditie en coördinatie.

judo Amstelveen
(Foto Schooljudo.nl - 2012)

Jonge meisjes tijdens een judo les


Zilveren Kruis Achmea heeft zich als landelijk partner verbonden aan het programma Schooljudo.nl. Op deze wijze draagt de zorgverzekeraar bij aan de gezondheid van de jeugd en maakt zij het mogelijk voor de jeugd om te judoën. Jaarlijks kunnen er door deze steun ruim 20.000 kinderen op verschillende scholen in Nederland meedoen aan het programma.

Schooljudo.nl in de gemeente Amstelveen

Amstelveens Sportbedrijf heeft mede mogelijk gemaakt, dat BS De Horizon, PCBS Het Palet Zuid en de Roelof Venemaschool kunnen deelnemen aan het programma Schooljudo.nl. Alle groepen 3 en 4 werken tijdens een 6-weeks binnenschools programma aan belangrijke opvoedkundige elementen, die middels het judo speels onderwezen worden.

Na afloop van het schoolse programma worden er naschoolse lessen verzorgd, die gedurende zes weken op een centrale plek in de wijk plaatsvinden. Uiteindelijk kunnen de kinderen beslissen om structureel te blijven judoën en lid te worden van de lokale judovereniging! Het speciaal ontwikkelde lespakket wordt verzorgd door Karel Gietelink Sport, Budokan Korzelius en Sport & Judoclub Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.