Bijgewerkt: 1 juli 2022

Amstelveen is de 2de Beste markt van Nederland

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
18-03-2014

Dinsdag 18 maart 2014 heeft bij de verkiezing 'Beste markt van Nederland' de Amstelveense weekmarkt in de categorie 'grote markten' de tweede plaats gewonnen. De markt van Maastricht behaalde de eerste plaats. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). Doel van deze verkiezing: verdere professionalisering, zodat consumenten in de toekomst naar de markten blijven komen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De weekmarkt van Amstelveen in het Stadshart


De jury was enthousiast over alle inzendingen. Aandachtspunten voor de beoordelingen waren onder meer: basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie. De jury noemde als positieve punten van de Amstelveense weekmarkt onder andere de sterke regiofunctie, de mooie locatie en bevlogen ondernemers.

De Beste Markten van Nederland zijn: Maastricht, Deventer en Olst. Maastricht is de beste in de categorie grote markten, Deventer in de categorie middelgrote markten en Olst in de categorie kleine markten.

Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Economisch Zaken: “Natuurlijk een fantastische presentatie van de ondernemers van de Amstelveense weekmarkt en de marktcommissie. Ten opzichte van de vorige verkiezingen is Amstelveen 2 plaatsen gestegen. We gaan er alles aan doen om deze stijgende lijn vast te houden. We mikken bij de volgende verkiezing op de eerste plaats!”

Vrijdag 21 maart om 14.00 uur zal wethouder Jan-Willem Groot namens de gemeente Amstelveen de Amstelveense marktondernemers feliciteren. De bezoekers van de weekmarkt zullen worden onthaald op gratis koffie en stroopwafels.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.