Bijgewerkt: 28 september 2021

Amstelveen is klaar voor de winter van 2013-2014

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-10-2013

De komende maanden staan het personeel en het materieel van de gemeente Amstelveen klaar voor de bestrijding van gladheid. Vandaag 28 oktober 2013 stelde het College van Burgemeester en Wethouders het gladheidsbestrijdingsplan voor de komende winter vast.

Gladheidbestrijding richt zich op het begaanbaar houden van de hoofdrijwegen en belangrijke fietspaden, zoals bus routes en toegangswegen naar scholen en winkelcentra. De gemeente doet ook een beroep op de bewoners om stoepen schoon te houden.Wethouder John Levie (BBA): ‘We hebben net als vorig jaar zo’n 1300 ton zout beschikbaar. Dit is vergelijkbaar met wat we in de extreme winter twee jaar geleden nodig hadden. Om al dat zout te verstrooien bij gladheid staan onze strooiploegen klaar. Bij nacht en ontij gaan ze met man en macht aan de slag om de doorgaande routes begaanbaar te maken’.

De gemeente kan niet alle wegen begaanbaar houden wanneer het glad is. De meest belangrijke doorgaande wegen en fietsroutes worden gestrooid. Wegen in woonwijken, stoepen en wandelpaden worden bijvoorbeeld niet gestrooid.

U kunt gratis strooizout ophalen om daarmee uw stoep, of weg schoon te maken (max. 5 kg). Het zout is af te halen bij het Afval brengstation, Grutterij 26 en op Escapade 2. Vergeet niet een emmer, of plastic zak mee te nemen.

Informatie over actuele strooiacties en de regionale gladheidverwachting zijn van eind oktober tot begin april te volgen op twitter.com/letopamstelveen. De gladheidbestrijding en de actuele weersverwachting zijn te vinden op www.amstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.