Bijgewerkt: 7 december 2022

Amstelveen is op zoek naar vernieuwende ideeën voor Zorg en Welzijn

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-07-2021

Heeft u een vernieuwend idee om de zorg of het welzijn in de gemeente Amstelveen te verbeteren? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een bijdrage uit het Innovatiefonds Zorg en Welzijn. De gemeente Amstelveen helpt met dit fonds bij het realiseren van innovatieve ideeën van inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Nieuwe initiatieven zijn van harte welkom. Voor 2021 is er binnen het Innovatiefonds Zorg en Welzijn nog ruimte voor nieuwe initiatieven. Gemeente Amstelveen roept daarom iedereen met een vernieuwend of goed idee op om een financiële bijdrage uit het Innovatiefonds ‘Zorg en Welzijn’ aan te vragen. Het fonds kan maatschappelijke organisaties, bedrijven en particuliere inwoners nét die extra financiële impuls geven om hun idee waar te maken.Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn: 'We zijn op zoek naar vernieuwende initiatieven die raakvlakken hebben met ouderenzorg, jeugdzorg, armoedebestrijding, gehandicaptenzorg of een andere vorm van ondersteuning. Een combinatie met sport, cultuur en onderwijs is ook mogelijk. Ook ideeën die de gevolgen van de coronacrisis op zorg en welzijn kunnen wegnemen zijn van harte welkom. De gemeente hoopt hiermee Zorg en Welzijn in Amstelveen te verbeteren.'

Innovatieve ideeën, waaraan de subsidie is toegekend. De afgelopen tijd zijn waren er al veel goede ideeën, zoals: ‘Oud geleerd, Jong gedaan’ (interactieve colleges voor ouderen, gegeven door studenten), ‘Proeftuin Buurtgezinnen’ (vrijwillige opvoedondersteuning aan overbelaste gezinnen), de ‘Dementheek’ (inwoners met dementie en hun mantelzorgers kennis laten maken met technologische producten), ‘Borroowise’ (een trainingsprogramma met robots voor therapie op afstand thuis of in de praktijk) en ‘WailSalutem’ (een apparaatje dat een signaal geeft om 1,5 meter afstand te houden). Hoort uw idee ook in dit rijtje thuis? Dien dan een aanvraag in!

Maximale subsidie en voorwaarden. Bedrijven en organisaties kunnen maximaal € 40.000 per project aanvragen. Voor initiatieven van inwoners geldt een maximum van € 15.000 per aanvraag. Om in aanmerking te komen moeten de ideeën wel aan voorwaarden voldoen. U vindt ze op www.amstelveen.nl/innovatiefonds.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.