Bijgewerkt: 18 mei 2024

Amstelveen kiest voor continu klanttevredenheidsonderzoek

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-06-2015

Om de dienstverlening aan inwoners en bedrijven te optimaliseren is de gemeente Amstelveen vanaf 1 juni 2015 gestart met een continu klanttevredenheidsonderzoek. Voorheen werd dit onderzoek slechts gedurende een periode van circa drie weken per jaar gedaan. Voor dit continue klanttevredenheidsonderzoek is gekozen voor het Dashboard Dienstverlening van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB).

Naast de gemeente Amstelveen doen nog 60 andere gemeenten mee aan de Dashboard Dienstverlening van het NVVB. Zo wordt het mogelijk om gemeenten met elkaar te vergelijken en van elkaar te leren. Behalve de klanttevredenheid, worden ook andere zaken onderzocht, zoals de wacht- en doorlooptijden aan de balie en de telefoon. Aan de hand van deze gegevens kan inzichtelijk worden gemaakt in welke periode bijvoorbeeld extra medewerkers moeten worden ingezet om de klantstroom aan te kunnen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Bij de verschillende loketten worden de administratieve zaken geregeld voor de burgers van Amstelveen in het raadhuis


Aan inwoners en bedrijven die contact hebben gehad met de gemeente via de balie, telefoon en de website, wordt gevraagd, of zij mee willen werken. Het onderzoek duurt 5 minuten en is via de internet in te vullen. Het onderzoek is anoniem.

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Dienstverlening: “Het is goed, dat we permanent op de hoogte zijn van wat onze inwoners van onze dienstverlening vinden. Amstelveen heeft de afgelopen jaren goede beoordelingen van de inwoners gekregen, en dat niveau willen we de komende periode vasthouden, of zelfs verbeteren. Onder andere door meer producten en diensten digitaal aan te bieden, maar ook door, waar mogelijk regels te versoepelen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.