Bijgewerkt: 29 maart 2024

Amstelveen kreeg 200.000 euro vervolgsubsidie luchtkwaliteit

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-11-2011

De gemeente Amstelveen heeft een aanzienlijke financiële bijdrage voor het verbeteren van luchtkwaliteit binnengehaald. De subsidie van de Stadsregio Amsterdam (SRA) bedraagt 200.000 euro en is een vervolg op reeds eerder uitgekeerde bijdragen. Met deze subsidie gaat de gemeente Amstelveen haar maatregelen voor de optimalisatie van luchtkwaliteit verder uitrollen.

De gemeente zet een deel van de subsidie in voor de aanschaf van onder andere twee nieuwe elektrische voertuigen, die oude op diesel rijdende bestelbusjes gaan vervangen. Levering wordt begin 2012 verwacht. Ook overige gemeentelijke voertuigen worden nog verder duurzaam gemaakt. Gemeentelijke veegwagens, kraanwagens en hoogwerkers worden allemaal aangepast aan de hoogste geldende eisen.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Milieu en energiewethouder Jan-Willem Groot (CDA): 'Met de toekenning van deze subsidies kan de gemeente Amstelveen de ingeslagen weg van luchtkwaliteitverbetering voort zetten. De maatregelen die we treffen komen ten goede van het leefklimaat in Amstelveen en van het milieu.
Ik ben blij, dat de Stadsregio Amsterdam zich sterk maakt voor verduurzaming van regiogemeenten, zoals verbetering van luchtkwaliteit. Daarnaast kunnen we ook kennisuitwisseling binnen de regio versterken.'


Overstappen op elektrisch rijden is goed voor het milieu: de uitstoot van fijn stof en stikstof is nihil en bij groene stroom gebruik is een elektrische auto bovendien CO2-neutraal. Bedoeling is om het hele wagenpark op termijn op deze manier te verschonen.

Ook is de gemeente gestart met een proef ‘Band op spanning’ die Amstelveense automobilisten bewust moet maken de voordelen van rijden met de juiste bandenspanning. In september 2011 vond de eerste proef plaats op drie plaatsen in Amstelveen. De actie wordt in 2012 herhaald.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.