Bijgewerkt: 15 juni 2024

Amstelveen kreeg hoge waardering voor inrichting en veiligheid winkelgebieden

Nieuws -> Informatief

Bron: NederlandSchoon
21-11-2017

De gemeente Amstelveen is als derde geëindigd in de categorie 'Middelgrote gemeente met Schoonste Winkelgebieden' in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2017. Dat maakte NederlandSchoon op 20 november 2017 bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’. Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond blijkt, dat de gemeente Amstelveen goed scoort op het gebied van groen, inrichting en betrokkenheid van de ondernemers. Daarnaast is gebleken, dat bezoekers zich in de winkelgebieden van Amstelveen veilig voelen, zowel overdag als ’s avonds. Dit jaar ging gemeente Veenendaal er in de categorie middelgrote gemeenten met de winst vandoor en eindigde de gemeente Súdwest-Fryslân op de tweede plek. Voor meer informatie zie: www.nederlandschoon.nl

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid van de gemeente Amstelveen: ' Het is een hele mooie positie en het is een erkenning voor de manier, waarop wij onze stad en winkelgebieden beheren'


Hoge score voor groen, inrichting en veiligheid

Voor de verkiezing zijn 612 winkelgebieden onderzocht in 88 gemeenten. Uit het onderzoek blijkt dat de gemeente Amstelveen een goede score heeft behaald op het gebied van groen en inrichting waardoor bezoekers er graag verblijven. Ook de betrokkenheid van de ondernemers wordt erg gewaardeerd door bezoekers en men geeft aan dat zij zich veilig voelen in Amstelveen, zowel overdag als ’s avonds.

Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017. Voor de vijfde keer op rij organiseert Stichting Nederland Schoon de verkiezing van het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ waarbij er een top 3 ‘grote gemeenten’ en top 3 ‘middelgrote gemeenten’ wordt gekozen. Voor deze jaarlijkse verkiezing wordt elke zomer een onderzoek uitgevoerd. Dit jaar zijn bezoekers van 612 winkelgebieden in 88 gemeenten ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Winkelgebieden hebben grote impact op de schoonbeleving van Nederland. Door middel van deze verkiezing wil NederlandSchoon schoonbeleving hoog op de agenda zetten bij ondernemers en beheerders van winkelgebieden. In de bijlage een overzicht van de feiten en cijfers van het onderzoek 2017.

Over Stichting Nederland Schoon. NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de organisatie in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.