Bijgewerkt: 24 maart 2023

Amstelveen krijgt 33 agenten bij

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Weekblad
10-10-2007

De Amstelveense politie krijgt er per 1 november 2007 33 mensen bij. Het gaat weliswaar om agenten in opleiding, maar burgemeester Jan van Zanen verklaarde zich vorige week tijdens een raadscommissievergadering tevreden met de versterking.

De agenten in opleiding worden verdeeld over de twee wijkteams. Amstelveen-Noord krijgt er 17 en wijkteam Zuid 16. Inclusief de uitbreiding komt de totale sterkte van de Amstelveense politie dan op 107 mensen.

Politiebureau  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Politiebureau Noord aan de Gerard Doulaan 2


Hoewel het gaat om agenten in opleiding, kunnen zij gewoon worden ingezet bij noodhulp na 112-meldingen en surveillance. De uitbreiding is voor de komende jaren blijvend, al kan het aantal agenten in opleiding enigszins fluctueren. Sommige agenten zullen na voltooiing van de opleiding in Amstelveen blijven, maar ze kunnen ook bij andere wijkteams worden ingezet. Zij worden dan vervangen door nieuwe agenten in opleiding.

Ondanks de versterking zoekt de gemeente naar manieren van toezicht waartoe de politie zelf niet in staat is, zoals burgerwachten of de door de VVD voorgestelde straatcoaches. Vooral het toezicht op jongeren behoeft meer aandacht, maar Van Zanen gaf wel duidelijk aan dat dit geld gaat kosten.

De burgemeester kondigde aan in december te komen met voorstellen voor cameratoezicht op straat. Over de plekken en in welke mate dit gaat gebeuren, wil hij nog niets kwijt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.