Bijgewerkt: 25 mei 2024

Amstelveen krijgt subsidie van Stadsregio

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-06-2011

De gemeente Amstelveen krijgt subsidiegeld van de Stadsregio Amsterdam voor verkeersveiligheidsprojecten. Er is geld beschikbaar gesteld voor verkeersveiligheidcampagnes, zoals ‘Bob’, ‘De scholen zijn weer begonnen’ en een campagne om gebruik van fietsverlichting te stimuleren. Ook draagt de Stadsregio bij aan verkeerseducatieprojecten, zoals het praktisch fietsexamen en de seniorencursus Broem.

scholen Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2009)

Wethouder Dolf Veenboer (PvdA) helpt de banner 'De scholen zijn weer begonnen' ophangen in 2009


Verder kan het gemeentebestuur van Amstelveen onder meer met subsidie de oversteek in het fietspad langs de museumspoorlijn ter hoogte van de Parklaan veiliger inrichten, de Oude Bovenkerkerweg inrichten als 60 km/uur gebied (route richting de Hollandse Dijk, parallel aan de provinciale weg naar Uithoorn) en fietsstroken aanleggen op de Noorddammerlaan.

De Stadsregio, waarbinnen Jan-Willem Groot - wethouder Regionale Ontwikkelingen (CDA) - lid is van het dagelijks bestuur, heeft donderdag 23 juni besloten over subsidiebijdragen aan deze projecten in de regio waaronder die van de gemeente Amstelveen.

Wethouder John Levie van Verkeer (BBA): ‘Met dit geld verbeteren we de veiligheid op straat voor Amstelveense inwoners en bezoekers. De fietsstroken aan de Noorddammerlaan zijn daar een goed voorbeeld van.’

Wethouder Jan-Willem Groot van Regionale Ontwikkelingen (CDA): ‘Het subsidiegeld stelt ons in staat om projecten die we belangrijk vinden, maar waar we zelf niet genoeg geld voor hebben, toch te realiseren. Daarom is regionale samenwerking zo belangrijk.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.