Bijgewerkt: 23 maart 2023

Amstelveen naar 83.000 inwoners

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
10-10-2007

Amstelveen gaat de komende jaren doorgroeien tot ruim boven tachtigduizend inwoners. Dat is de verwachting van de gemeente.

Westwijk zuid Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het gezamenlijke project van de gemeente, Phanos Vastgoed bv en HSB Bouw in Westwijk-Zuidwest op 10 oktober 2007


Westwijk zuid Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

In Westwijk Zuidwest worden ongeveer 1030 koop- en huurwoningen gebouwd en als alles goed gaat, kunnen de eerste bewoners in 2008 hun sleutels krijgen


Momenteel telt Amstelveen rond 79 duizend inwoners. De prognose voor 2011 is 83.400. De uitbreiding is te danken aan het gereedkomen van nieuwe woningen in Westwijk.

Westwijk zuid Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De vlag van HSB Bouw uit Volendam wappert bij de ingang van het bouwterrein


De gemeente heeft financieel voordeel van de groei. Wethouder Financiën Frans Hellendall verwacht ongeveer twee miljoen euro extra per jaar te ontvangen uit het gemeentefonds. Natuurlijk moet dat geld besteed worden aan onderhoud van straten en groen in de uitbreidingen, maar Hellendall verwacht dat er nog wel wat geld overschiet voor andere doeleinden. Zo denkt de gemeente het resterende geld te kunnen inzetten om achterstallig onderhoud van een aantal gebouwen en andere objecten weg te werken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.