Bijgewerkt: 2 maart 2024

Amstelveen neemt zelf straatcoaches in dienst

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-10-2010

De gemeente Amstelveen is gestart met het werven van vier straatcoaches voor gemiddeld 30 uur per week. De straatcoaches komen in dienst van de gemeente en starten begin 2011. Het college van burgemeester en wethouders wil zo meer grip krijgen op problemen die op straat voorkomen.

Straatcoaches houden in de preventieve sfeer toezicht, specifiek op jeugd. Tot op heden huurt de gemeente straatcoaches in via Stichting Aanpak Overlast Amsterdam. Op donderdag-, vrijdag en zaterdagavond zijn op dit moment twee koppels werkzaam in Amstelveen. Aangezien de koppels gelijktijdig werken betekent dit, dat er feitelijk 24 uur per week straatcoaches op straat zijn.

Wethouder Herbert Raat (VVD) van jeugd en handhaving:’Een meer flexibele inzet op grond van de actualiteit is wenselijk en kan intern eenvoudiger geregeld worden, dan met een externe partner. Daarnaast past het erg goed bij de nieuwe weg, die dit college is ingeslagen als het gaat om jongeren. Vanaf 2012 gaan we dit ook bij de gemeente onderbrengen. Hierdoor ontstaan korte lijntjes en is goede afstemming gewaarborgd’.

Het is voor de gemeente ook voordeliger om de straatcoaches zelf in dienst te nemen. Met het jaarlijkse budget van 250.000 euro kan door de verandering van werkwijze en flexibele roosterindeling  de inzet toenemen. Concreet betekent dit dat de koppels in 2011 verspreid over de gehele week 76 uur op straat te vinden zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.