Bijgewerkt: 3 december 2021

Amstelveen pakt de achterstallig onderhoud van de St. Annakerk aan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-02-2018

Rijkswaterstaat heeft het beheer, en daarmee het onderhoud, van de St. Annakerk overgedragen aan de gemeente Amstelveen. Dit lag tot voor kort bij het Rijksvastgoedbedrijf. Het onderhoud wordt daarmee uitgevoerd door de gemeente en betaald door Rijkswaterstaat, als eigenaar van het pand.

Herbert Raat (VVD) wethouder A9: 'De ondernemers van de HeemLocaties en de Naeckte Brouwers hebben bewezen, dat ze bijzondere dingen doen. Door te investeren in het onderhoud komt er een betere toekomst voor de kerk. Waarmee deze kan uitgroeien tot de culturele en economische magneet van Amstelveen. Zeker in combinatie met het Museum Jan van der Togt en de toekomstige overkapping bij het Oude Dorp. Dank aan Rijkswaterstaat, dat zij het beheer aan ons overdragen, de klok hebben teruggehangen en een goede partner zijn.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Vlnr.: Erwin van der Laan (HeemLocaties), Jan Albert van der Veen (Naeckte Brouwers), ir. Nienke Bagchus-Winkel (directeur Netwerkmanagement bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord) en Herbert Raat (wethouder A9/Vastgoed)Achterstallig onderhoud. De gemeente pakt als eerste het achterstallig onderhoud aan. Zo zijn er al meerdere lekkages verholpen en worden de glas in lood ramen en het dak hersteld. Voor de achterstallige werkzaamheden heeft Rijkswaterstaat een bedrag van ruim € 200.000,- beschikbaar gesteld. Rijkswaterstaat kocht de Annakerk in verband met de verbreding van de rijksweg A9. Al eerder stelden zij het gebouw beschikbaar voor een lokale instelling, op verzoek van de gemeente Amstelveen. Onder de naam ANNA openden de HeemLocaties er samen met de Naeckte Brouwers een veelzijdig, cultureel centrum.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS