Bijgewerkt: 3 december 2022

Amstelveen plaatst economisch dak- en thuislozen tijdelijk in kantoorpand

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-04-2021

Amstelveners die tijdelijk zonder woning zitten vanwege bijvoorbeeld een scheiding kunnen mogelijk terecht in een omgebouwd kantoorpand. In het pand aan de Bovenkerkerweg 2-4 zijn tijdelijke woonplekken gerealiseerd. Hiertoe hebben de eigenaar, gemeente en andere partners een overeenkomst gesloten.

Doelgroep. De proef – met voorlopig vijf woningen - is bedoeld voor (potentieel) economisch dak- en thuislozen uit de categorie spoedzoekers. Het kan gaan om bijvoorbeeld iemand die vanwege een relatiebreuk met kinderen dakloos dreigt te worden, of een jongere die dringend een woonplek nodig heeft en nog niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. 'Een mooie publiek private samenwerking waarmee mensen die dringend een tijdelijke woonplek nodig hebben worden geholpen en enige rust krijgen op weg naar een andere woning', aldus Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen.12 maanden onderdak. Bewoners kunnen voor 12 maanden terecht. 'In deze periode krijgen zij de kans om hun leven weer op de rit te krijgen en zo een langdurige dakloosheid en een mogelijke sociale terugval te voorkomen. De kosten voor de huur bedragen 260 Euro per maand inclusief gas/water/licht. De woningen hebben gedeelde badkamervoorzieningen' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Welzijn.

Blokhuismiddelen. De proef in Amstelveen wordt onder meer mogelijk gemaakt met financiering door het Rijk. Deze zogenoemde Blokhuismiddelen – vernoemd naar staatssecretaris Blokhuis – kunnen worden aangewend om het aantal dak- en thuislozen zo snel mogelijk terug te dringen.

Aan de proef werken de volgende partijen mee: Maarsen Groep/Zadelhof – eigenaar vastgoed, Ad Hoc – leegstandbeheerder, De Regenboog Groep – begeleiding huurders, Deloitte en Society Impact - Platform Woonplek, voor publieke en private matchmaking, Gemeente Amstelveen – coördinator project voor regio Amstelland

Aanmelding. Inwoners die in aanmerking willen komen, kunnen voor informatie en aanmelding terecht bij De Regenboog Groep. info@deregenboog.orgAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.