Bijgewerkt: 24 maart 2023

Amstelveen plaatst een drinkwaterpunt op Uilenstede

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-04-2022

De gemeente Amstelveen gaat subsidie verlenen aan het plaatsen van een drinkwaterpunt op campus Uilenstede. De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) heeft bij de gemeente aangegeven dat er onder de sportende studenten behoefte is aan makkelijk en gratis toegankelijk drinkwater bij een van de grasvelden waar veel gesport wordt. 

De gemeente vindt het belangrijk om buitensporters in Amstelveen zo goed mogelijk te faciliteren. Drinkwaterpunten maken dan ook onderdeel uit van ons buitensportbeleid. 'Het is goed om te zien dat de studenten ons weten te vinden als het gaat om het bevorderen van gezond gedrag. Daar werken wij graag aan mee. Ons doel is om het drinkwaterpunt nog voor de zomer te realiseren' - Herbert Raat (VVD), waarnemend wethouder Sport.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Herbert Raat (VVD), waarnemend wethouder Sport met de leden van de Vereniging Bewoners Uilenstede


VBU. In totaal wil de VBU drie watertappunten realiseren bij grasvelden op de campus, waar veel studenten verblijven, zoals bij een grasveld met barbecue-faciliteiten. Deze financiert de VBU zelf.

Drinkwaterpunten. In Amstelveen zijn meerdere drinkwaterpunten aangelegd voor hardlopers, wandelaars en fietsers. Begin dit jaar is een drinkwaterpunt geplaatst op de Noorddammerlaan, onderdeel van het welbekende ‘rondje Poel’ in Amstelveen. Andere drinkwaterpunten zijn te vinden aan Pandora, Orion en de Doorweg. Er is voor deze locaties gekozen, omdat hier ook andere faciliteiten voor de individuele buitensporter worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld het beweegplein bij de Panta Rhei, de bewegwijzering van het jaarlijkse hardloopevenement de MeentRun en de ‘Urban gym’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.