Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Amstelveen roept demonstranten op de protestvlaggen weg te halen uit openbare ruimte

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-08-2022

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen doet een nadrukkelijke oproep aan de demonstranten die in het kader van de boerenprotesten omgekeerde Nederlandse vlaggen hebben opgehangen in de openbare ruimte om deze te verwijderen. De gemeente heeft de demonstranten de afgelopen weken de ruimte gegeven om hun standpunt te maken en vraagt hen nu om rekening te houden met de gevoelens en opvattingen van alle Amstelveners. 

Er komen bij de gemeente steeds meer geluiden binnen van Amstelveners die zich gekwetst voelen door de omgekeerde Nederlandse vlaggen die onder meer bij de Beneluxbaan hangen. Het college doet daarom een oproep aan de demonstranten om rekening te houden met elkaar.

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder'In Amstelveen vinden we het belangrijk dat er recht wordt gedaan aan ieders gevoelens en opvattingen. De samenleving staat steeds meer tegenover elkaar. In Amstelveen willen we begrip voor elkaars standpunten. Demonstreren is een groot recht en daar hebben wij de afgelopen weken de ruimte voor gegeven. Maar als college hebben wij ook een verantwoordelijkheid naar de mensen die verdriet hebben van het zien van een omgekeerde Nederlandse vlag. Denk aan veteranen en Amstelveners die naasten verloren zijn, omdat zij hun leven gaven voor de Nederlandse vlag. De demonstranten hebben hun signaal kunnen afgeven. Nu doen wij een beroep op de redelijkheid en vragen wij aandacht voor het verdriet van mensen die de omgekeerde Nederlandse vlaggen zien. Openstaan voor elkaars mening en opvattingen is waar wij in Amstelveen voor staan. Dat is het Amstelveengevoel dat wij nastreven' - zegt locoburgemeester Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.