Bijgewerkt: 23 april 2024

Amstelveen scoort eerste plaats bij Publiekszaken onderzoek

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-11-2010

Amstelveen heeft voor de zesde keer deelgenomen aan de Benchmark Publiekszaken. Bij dit onderzoek zijn de klantcontacten van 100 gemeenten onder de loep genomen. Amstelveen scoort de eerste plaats bij de gemeenten tussen de 50.000 en 100.000 inwoners. Als we alle deelnemende gemeenten bekijken, halen we de 8e plaats. De Amstelveense dienstverlening aan de balie kreeg het rapportcijfer 7,9.

Balie

Burgemeester van Zanen: “Ik ben trots op dit resultaat. De medewerkers van Publiekszaken verdienen een pluim. Zonder hun inzet hadden we dit mooie resulltaat niet behaald.” Ook de nieuwe hal en de iets verruimde openingstijden zijn positief ontvangen. Hier scoort Amstelveen namelijk 0,2 punt hoger dan vorig jaar. Een gemiddelde bewoner komt iets vaker dan één keer (1,2) per jaar aan de balie. Vorig jaar zijn 96.252 mensen bij de balie geholpen.

Foto Amstelveen
(Amstelveenweb.com - 2008)

Geanimeerde logo van balie online


Werken op afspraak

De vrije inlooptijden zijn in Amstelveen ruimer dan landelijk. In tegenstelling tot veel andere gemeenten is Amstelveen namelijk niet beperkt op afspraak open. Tijdens de openingstijden is het namelijk, voor de meeste documenten, mogelijk op afspraak te komen.  Deze service wordt gewaardeerd door de Amstelveense burger. Het aantal afspraakmogelijkheden wordt daarom verder uitgebreid. In Amstelveen komt 11% van de bezoekers op afspraak. Het landelijk gemiddelde is 7%. Deze afspraken kunnen zowel telefonisch als via de website (Balie Online) worden ingepland.

Telefonie

Het callcenter is in 2009 bijna 180.000 keer gebeld. Dit is meer dan in 2008. De burger heeft gemiddeld 2,3 keer per jaar telefonisch contact met de gemeente. Dit is iets hoger dan het landelijk gemiddelde van 2 keer. Burgers waarderen het telefonisch contact  met een 7,0. Dit is gelijk aan het landelijk gemiddelde.

Digitale dienstverlening

De website van de gemeente Amstelveen wordt aanzienlijk vaker bezocht dan de website van andere gemeenten. Dit jaar zijn voor het eerst de gebruikers van de digitale dienstverlening ondervraagd. Amstelveen scoort hier een 7,6. Dit is een halve punt hoger dan het landelijk gemiddelde. Het gebruik van digitale formulieren is nog beperkt maar wordt verder uitgebreid.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.