Bijgewerkt: 27 juni 2022

Amstelveen sluit opnieuw contract met textielinzamelaar Humana

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-06-2014

Op maandag 23 juni 2014 tekenden de gemeente Amstelveen en textielinzamelaar Humana een nieuw contract voor de inzameling van textiel in Amstelveen voor de komende drie jaar. Humana haalt al 25 jaar, vanaf het begin van haar oprichting, het textiel in Amstelveen op via de inmiddels 20 ondergrondse containers. Deze staan op verschillende locaties in de wijken en op het Afvalbrengstation. Vorig jaar besloot de gemeenteraad opnieuw voor Humana te gaan, de instelling die textiel inzamelt voor het goede doel: ontwikkelingsprojecten in Afrika.

Foto Amstelveen
(Foto gemeente Amstelveen - 2014)

Directeur Marc Vooges (l) van Humana en wethouder Peter Bot (BBA) bekrachtigen hun samenwerking naast een ondergrondse textielcontainer in Randwijck


Humana-directeur Marc Vooges: “Belangrijk is, dat de Amstelvener weet, dat wij niet alleen kleding en schoenen inzamelen die nog hergebruikt kunnen worden, maar ook kleding, gordijnen, of textiel dat niet meer bruikbaar is, of bijvoorbeeld stuk is. De vezels kunnen we verwerken in nieuwe producten. De enige voorwaarde is, dat het schoon textiel is.”

Wethouder Peter Bot (BBA), verantwoordelijk voor Afvalbeheer en Duurzaamheid: “Minder textiel in het restafval betekent, dat er meer textiel herbestemd kan worden. Zo kun je textielafval eigenlijk weer als grondstof benutten. Overigens is nieuw in dit contract, dat 25% van de opbrengst na aftrek van de kosten door Humana wordt besteed aan een lokaal goed doel. De keuze is gevallen op het Amstelveenfonds. Dit fonds stimuleert en financiert gezamenlijke maatschappelijke initiatieven voor jong en oud. Bijvoorbeeld een cursus iPadgebruik door ouderen. Dus ook Amstelveners kunnen profiteren van de inzameling van textiel in Amstelveen. Dat kan een extra stimulans zijn”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.