Bijgewerkt: 25 juni 2024

Amstelveen start proefcampagne tegen illegaal plaatsen van afval

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-04-2016

Op 15 april 2016 start de gemeente Amstelveen een proefcampagne om het illegaal plaatsen van afval bij ondergrondse containers tegen te gaan. De meeste Amstelveners bieden hun afval op de juiste manier aan. Toch het komt regelmatig voor, dat grof huishoudelijk afval, of vuilniszakken met restafval naast de container worden gezet. De campagne start in de buurt Eyckenstein in Westwijk met het plaatsen van borden bij ondergrondse containers.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2016)

Het bord bij Eyckenstein


Peter Bot (BBA) wethouder Afvalbeheer: “Huishoudelijk restafval, of grof huishoudelijk afval naast containers is bewoners en gemeente een doorn in het oog. Het geeft een rommelig straatbeeld en leidt tot zwerfafval in de omgeving. De gemeente maakt kosten om het afval en het zwerfvuil op te ruimen. Op borden die we bij wijze van proef vanaf 15 april bij de ondergrondse containers plaatsen, roepen wij bewoners op containerlocaties schoon te houden. Uit onderzoek bij andere gemeenten blijkt, dat het aanspreken van bewoners op deze manier werkt”.

Samenwerken voor een schonere leefomgeving. De gemeente wil daarnaast inwoners betrekken bij een structurele oplossing en  overweegt om containers te laten adopteren door een buurtbewoner. Deze houdt de containerlocatie schoon en geeft door, wanneer een container vol zit, niet meer werkt, of dat er afval is bijgeplaatst. Door een ondergrondse afvalcontainer te adopteren dragen inwoners bij aan de leefbaarheid van hun buurt. Geïnteresseerden, of bewoners met tips kunnen zich melden via nme@amstelveen.nlAfvalbrengstation. Grof huishoudelijk afval, zoals huishoudelijke apparaten, matrassen en bijvoorbeeld olie- of verfproducten  kunt u van maandag tot en met zaterdag van 8.30 – 16.00 uur gratis wegbrengen naar het Afvalbrengstation van de gemeente Amstelveen aan de Grutterij 26, op het industrieterrein Legmeer. U kunt het ook tegen betaling laten ophalen. Meld een volle, of defecte container, of illegaal afval via de button ‘Melding doen’ op de homepage van www.amstelveen.nl. Dat kan ook bij een zak die klem zit. Op www.mijnafvalwijzer.nl  of www.amstelveen.nl/afval vindt u informatie over het aanbieden van alle soorten afval.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.