Bijgewerkt: 3 december 2021

Amstelveen steunt de Hospice Zuider-Amstel in Ouderkerk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-02-2018

De gemeente Amstelveen zal het nog te openen Hospice Zuider-Amstel een eenmalige financiële bijdrage geven. Het bedrag van € 10.000,- is bedoeld als tegemoetkoming voor de opzet en inrichting. Het hospice wil in het derde kwartaal van 2018 haar deuren openen in Ouderkerk aan de Amstel in de voormalige pastorie aan de Kerkstraat 20. Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg: 'De mogelijkheid van een hospice dichtbij huis is van groot belang. Niet alleen voor mensen in hun laatste levensfase, maar ook voor hun naasten. Daarom ondersteunen we dit initiatief in Ouderkerk aan de Amstel, waar ook Amstelveense inwoners gebruik van kunnen maken.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg


Geen Amstelveens hospice. Hospice Zuider-Amstel ontvangt de subsidie, ondanks dat het niet in Amstelveen is gevestigd. De gemeente is op de hoogte van het initiatief voor een Amstelveens hospice. Deze is (nog) niet gerealiseerd. Op dit moment is er nog een tekort aan hospicebedden in de regio. Om op korte termijn hospicebedden te realiseren, waar ook inwoners van Amstelveen gebruik van kunnen maken, is de aanvraag goedgekeurd.

Joods Hospice Immanuel. Eerder liet de gemeente al weten een financiële bijdrage te doen aan Joods Hospice Immanuel, gelegen op de grens van Amsterdam en Amstelveen. De gemeente Amsterdam liet destijds weten niet meer alle kosten voor de hulp bij het huishouden te willen betalen. De gemeente betaalde toen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017 de helft van deze kosten voor hulp bij het huishouden in Joods Hospice Immanuel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS