Bijgewerkt: 22 maart 2023

Amstelveen strijdt tegen vandalisme

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-07-2012

Vandalismewijzer helpt bij aanpak vandalen

Het college van B en W van Amstelveen gaat in de strijd tegen vandalen aan de slag met een vandalismewijzer. Deze wijzer geeft aan, wat het de gemeente kost om schade te herstellen aan publieke eigendommen in de openbare ruimte als gevolg van vandalisme.

van zanen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Raat (l) en burgemeester Van Zanen en tijdens een bespreking in 2011


Burgemeester Jan van Zanen en wethouder Herbert Raat (handhaving): ‘Vernieling is niet normaal. Niet voor niets hebben we eerder voor de aanpak gekozen, dat vandalen moeten betalen bij vernielingen. Sinds de start van het project in 2011 is bijna € 6500,- verhaald.

Met de vandalismewijzer kunnen we nog beter in beeld brengen, wat er vernield is en wat het kost. Door het aantal vernielingen meer zichtbaar te maken, motiveert het mensen hopelijk om vaker melding te maken van vernielingen. Mensen zien, dat er wat mee gebeurt. En voor ons betekent het, dat we meer kosten kunnen verhalen.‘

De vandalismewijzer zal drie keer per jaar op de website van de gemeente Amstelveen verschijnen. De vandalismewijzer wordt gebaseerd op meldingen van burgers en van medewerkers van de buitendienst van de gemeente.

Te denken valt aan prullenbakken die in brand zijn gestoken, speeltoestellen die zijn vernield, bekladding, ingooien van ruiten, struiken uit de grond trekken, etc. In andere gemeenten, waar al gewerkt wordt met een vandalismewijzer, geeft het een positief effect op de aanpak van vernielingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.