Bijgewerkt: 7 september 2024

Amstelveen subsidieert het Jeugdeducatiefonds

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-06-2024

De gemeente Amstelveen subsidieert met 20.000 euro het programma 'Niet rijk, wel kansrijk' van het Jeugdeducatiefonds. Met dit programma wil het Jeugdeducatiefonds ervoor zorgen dat ieder kind gelijke en maximale ontwikkelingskansen krijgt. Want veel kinderen in ons land hebben het lastig op school; niet omdat ze moeilijk leren maar omdat ze in armoede opgroeien. Zelfs in een welvarende gemeente als Amstelveen, groeit 10 procent van de kinderen op in relatieve armoede.



Het Jeugdeducatiefonds werkt samen met basisscholen. Als blijkt dat geld een belemmering is voor de ontwikkeling van een kind, kan een school de hulp van het Jeugdeducatiefonds inschakelen. In Amstelveen doet het komend schooljaar 2024/2025 in ieder geval bassischool De Horizon mee en waarschijnlijk nog drie basisscholen. De deelnemende scholen moeten wel voldoen aan een aantal criteria opgesteld door het Jeugdeducatiefonds.

Er is sprake van cofinanciering; de gemeente betaalt € 5.000,- per school en het Jeugdeducatiefonds doet er zelf maximaal € 7.000,- bij. Scholen kunnen via dit programma een aanvraag indienen voor een individueel kind, bijvoorbeeld voor een bril, fiets, bed, dyslexietest, kindercoaching of ondersteuning bij de thuissituatie. Daarnaast kunnen scholen educatieve groepsaanvragen doen. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het museum of theater, een fotoworkshop, busvervoer voor een schoolreis of extra leermateriaal voor de hele klas.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.