Bijgewerkt: 8 december 2022

Amstelveen tegen Koninklijk Besluit

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-11-2008

Het college van Amstelveen heeft op dinsdag 18 november 2008 definitief besloten in beroep gaan tegen het Koninklijk Besluit (KB) dat hen verhindert tegoeden uit IJsland terug te halen.

Amstelveen claimt net als andere lagere overheden een schadevergoeding van het Rijk, omdat zij zijn tegengehouden in hun pogingen het geld terug te krijgen. Of het daadwerkelijk tot een schadevergoeding zal komen is de vraag. Financieel wethouder Frans Hellendall (VVD) hoopt in de geldende beroepstermijn van 6 weken (KB) alsnog tot overeenstemming te komen met het Rijk.

Hellendall  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Op de koffie bij wethouder Frans Hellendall


Hellendall blijft derhalve onveranderd positief over het terugkrijgen van een groot deel van de verloren IJslandse miljoenen. „De inschatting van onze advocaten is dat Landsbanki op een bepaald moment toch failliet wordt verklaard. Wij als crediteur hebben dan natuurlijk rechten. Landsbanki heeft bijvoorbeeld ook onroerend goed waar wij aanspraak op maken. De vraag is natuurlijk hoe groot het het percentage is dat we terugkrijgen,"aldus Hellendall. In principe had de bank een A-rating en zouden wij 100 procent gecompenseerd moeten worden," stelt Hellendall.

De liberale wethouder acht het onwaarschijnlijk dat de totale 14,9 miljoen euro voorgoed verdwenen is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.