Bijgewerkt: 28 maart 2024

Amstelveen trekt opnieuw internationale bedrijven

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-11-2011

De gemeente Amstelveen blijft interessant voor internationale bedrijven. Wegens de samenwerking in de regio op het gebied van internationale marketing en acquisitie, maar ook door de gunstige positie ten opzichte van belangrijke infrastructuur knooppunten zoals Schiphol. Tot nu toe vestigden zich in 2011 vier nieuwe buitenlandse bedrijven, goed voor circa vijfendertig nieuwe arbeidsplaatsen.

groot  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA)


Broedplaats

Het bedrijfsverzamelkantoor aan de Professor J. H. Bavincklaan 5 blijft in trek voor startende buitenlandse organisaties. Daar vestigde zich onlangs het Noorse Bano A.S. gespecialiseerd in design sanitairconcepten voor ziekenhuizen en welzijnsorganisaties.
Ook startte Taiwanees telecombedrijf Chunghwa een verkoopkantoor in Bavinckstaete. Verder vestigde modestoffenspecialist Vlisco zich met een marketingkantoor aan de Oude Molen. En Zweeds chemiebedrijf Merco Polymers BV trekt deze maand nog in een kantoor op Commerce Park in.

Regionale samenwerking

EZ-wethouder Jan-Willem Groot (CDA) is tevreden met deze nieuwkomers: “Het zijn economisch moeilijke tijden. Ook de concurrentie tussen Europese steden als internationale vestigingsplaats is enorm. We zetten daarom op alle fronten in om als regio aantrekkelijk te blijven voor internationale bedrijven. Daar dragen de samenwerking in amsterdaminbusiness en de handelsreizen zeker aan bij. In de regio zijn tot en met oktober 2011, in totaal 58 nieuwe bedrijven neergestreken goed voor circa 700 arbeidsplaatsen.”

LG Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Het kantoorgebouw van LG Electronics Benelux Sales aan de Krijgsman 1 in Amstelveen


Consolidatie

Canon Europe heeft een Europese vestiging van inktpatronenverpakkingen in Amstelveen gecentraliseerd. Met de komst van deze divisie zijn dertig arbeidsplaatsen gemoeid. Ook met het besluit van elektronicagigant LG om haar activiteiten te bundelen op één locatie, breidt het huidige kantoor aan de Krijgsman uit met honderd arbeidsplaatsen.

Voor het einde van het jaar wordt de overstap gerealiseerd. En de relatie met het Taiwanese hard- en softwarebedrijf Mean Well Europe BV verstevigt zich met de bouw van haar assemblage- en distributiefaciliteit op bedrijventerrein Legmeer.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.