Bijgewerkt: 24 september 2021

Amstelveen verbetert de digitale dienstverlening met de Fixi app

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-05-2021

De gemeente Amstelveen maakt het voor inwoners eenvoudiger om een melding online door te geven over de openbare ruimte. Met het nieuwe systeem Fixi kunnen meldingen over bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, defecte openbare verlichting of zwerfvuil makkelijk via de gratis Fixi app of via www.amstelveen.nl/fixi doorgegeven worden. De melder krijgt indien gewenst een reactie over de voortgang.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Floor Gordon (D66) wethouder Integraal Wijkbeheer


Floor Gordon (D66) wethouder Integraal Wijkbeheer: 'We vinden het belangrijk dat onze inwoners en ondernemers meldingen van situaties die onze aandacht vragen, eenvoudig en digitaal kunnen doorgeven. Via het online Fixi systeem kunnen meldingen snel in behandeling worden genomen en opgelost. Bovendien kunnen melders op de hoogte worden gehouden van de voortgang. Ook meldingen die de gemeente telefonisch krijgt, komen in dit systeem te staan.'

Met Fixi is een melding zo gemaakt. Amstelveners kunnen de locatie op een kaart aanklikken en met tekst of foto laten weten waar het om gaat. Dat kan anoniem, maar als er een e-mailadres ingevuld wordt of eenmalig een Fixi-account wordt aangemaakt, krijgt de melder informatie over de afhandeling van de melding. De persoonsgegevens zijn niet openbaar.Samen houden we de buurt schoon en veilig. In de Fixi app of op de website www.amstelveen.nl/fixi staat een kaart van Amstelveen. Op deze kaart zijn alle meldingen te zien. De kleur van de locatiepin laat de status van de meldingen zien. Rode meldingen moeten nog in behandeling worden genomen, gele meldingen zijn in behandeling en groene meldingen zijn afgehandeld. Er is al proefgedraaid met Fixi dus er zijn al meldingen zichtbaar. De Fixi app is te downloaden in de App Store of Play Store. Melden kan ook via www.amstelveen.nl/fixi.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.