Bijgewerkt: 16 juni 2024

Amstelveen vergoedt computer scholieren van minima

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-08-2013

Een computer is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Ook voor hun schoolwerk thuis kunnen kinderen niet zonder de computer. Amstelveners met een laag besteedbaar inkomen en kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar kunnen bij de gemeente een computer en een internetvergoeding aanvragen.

Dat blijft zo, maar per 1 augustus 2013 levert de gemeente de computer niet meer in natura, maar vergoedt de aanschafkosten. Gezinnen die voor de regeling in aanmerking komen, kunnen dus zelf een computer, of laptop uitkiezen en kopen. Als zij de factuur inleveren bij de gemeente, krijgen zij de kosten vergoed.

keyboard Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Gezinnen die voor de regeling in aanmerking komen, kunnen zelf een computer, of laptop uitkiezen en kopen


ChristenUnie wethouder Jacqueline Koops (Minimabeleid): “Het is belangrijk, dat kinderen gelijke kansen krijgen op school. De nieuwe computerregeling geeft  ruimte voor eigen keuze. Mensen kunnen zelf beslissen welke computer, of laptop ze willen aanschaffen. De gemeente vergoedt een bedrag van maximaal € 550 voor een PC, of laptop met een printer en toebehoren zoals inktpatronen. Dit bedrag is gebaseerd op richtlijnen van het Nibud.”

Gezinnen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm komen voor de computerregeling in aanmerking. Aanvragers kunnen bij de gemeente terecht voor vragen en advies over de kwaliteit van de computer. Net als voorheen mogen gezinnen eens in de vier jaar een nieuwe computer aanschaffen. De internetvergoeding bedraagt € 240 per jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Wmo-loket. Telefoon (020) 540 49 11. Of kijk op: www.amstelveen.nl/wmo.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.