Bijgewerkt: 26 juni 2022

Amstelveen viert de Kerst van 2018!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-12-2018

De decembermaand in Amstelveen staat ook dit jaar weer volop in het teken van Kerst. Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken: 'Naast de sfeervolle evenementen door de stad heen, laten ook de lokale detailhandel en horeca zich van hun beste kant zien. De wijkwinkelcentra zijn mooi versierd voor het doen van de kerstaankopen en in het Stadshart wil je gezien worden tijdens de Winter Village, de SBS-kerstparade en op de vrijdagmarkt in kerstsferen. Amstelveen, elk jaar weer hoog in de lijstjes van winkelsteden in Nederland, neemt Kerst serieus.'

'Amstelveen is makkelijk bereikbaar direct aan de afslag van de A9, heeft een hoogwaardig aanbod van winkels en het parkeren is in grote delen van de stad nog gratis en zeker betaalbaar. Gevoegd bij de ondernemende spirit die er in de stad heerst met al die verschillende kerstactiviteiten, maakt dat het winkelen in Amstelveen comfortabel' - aldus wethouder Gordon.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken in een bloemenstal op de weekmarkt aan het Handelsplein


Hieronder een kleine greep uit de diverse activiteiten tijdens de decembermaand. Van 7 december 2018 t/m 6 januari 2019 is het Winter Village Amstelveen. Bezoekers kunnen heerlijk struinen langs alle gezellige kerstmarktchalets met ook oude ambachten. De ijsbaan, kinderattracties en diverse horecavoorzieningen maken de kerstsfeer helemaal compleet.

Op 22 december 2018 is de SBS6 Kerstparade. Rondom het Stadshart gaat om 17.00 uur de SBS6 Kerstparade een route rijden. De indrukwekkende optocht van praalwagens bestaat onder meer uit levende speelgoed-acts, een grote kersttrein, verschillende kerstfiguren, dansende elfjes, kerstkoren- en optredens.

Ook op 22 december is er Kerst aan de Poel. In de tuin van de Urbanuskerk is een prachtige levende kerststal. Vanaf 17.00 uur zal er onder andere een kerstverhaal verteld worden en er zullen kerstliedjes gezongen worden.

Op 24 december 2018 is de traditionele Lichtjesavond op Zorgvlied van 16.30 tot 19.30 uur. Bezoekers kunnen op de mooi verlichte begraafplaats hun overleden dierbaren herdenken. Verder is 24 december 2018 is om 20.30 uur ook weer de traditionele de Kerstsamenzang in het Oude Dorp. Dit gratis evenement op het dorpsplein trekt elk jaar weer honderden mensen. Kijk op www.amstelveen.nl/ervaar-amstelveen voor meer informatie over kerst in Amstelveen.

De gemeente heeft een video laten maken voor de bewoners om te laten zien wat Amstelveen allemaal te bieden heeft. Onder het mom van 'Kom van de bank af en geniet van alles wat Amstelveen te bieden heeft.' Ervaar Amstelveen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.