Bijgewerkt: 30 juni 2022

Amstelveen wordt de tweede keer door de Canadezen bevrijd

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
18-05-2016

Amstelveen, toen Nieuwer-Amstel werd door Canadese troepen bevrijd op 8 mei 1945 van de Duitse bezetters en zoals het nu blijkt, wordt de tweede keer bevrijd, maar nu van het leegstaande V&D gebouw in het Stadshart.

Zoals de plannen van 'The Bay' nu er uitzien, vertelde topman Richard Baker van Hudson’s Bay, tijdens een persconferentie aan de aanwezige journalisten, dat vanaf augustus 2017 worden 20 warenhuizen geopend in Nederland, onder andere in Amstelveen. Het is het oudste bedrijf van Canada en het op één na oudste van Noord-Amerika. Het bedrijf werd op 2 mei 1670 in Londen opgericht als The Governor and Company of Adventurers of England trading into Hudson’s Bay en ze waren vooral met pelshandel met de lokale indianen bezig als core business.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het Buitenplein in Amstelveen op 23 april 2016


In de 21ste eeuw werkt Hudson’s Bay samen met Saks OFF 5TH, een bedrijf met premium designer fashion outlet met designer handtassen, schoenen, jurken en kleding voor mannen en vrouwen, maar de prijzen liggen straks hoger, dan bij V&D ooit het geval was.

Richard Baker (1965) is een Amerikaanse zakenman. Hij is de Gouverneur en Executive Chairman van de Hudson's Bay Company. (HBC; Frans: Compagnie de la Baie d'Hudson), algemeen bekend als 'The Bay' ( 'La Baie' in het Frans). Het is een Canadese retail business group en exploiteert winkels verspreid over heel Canada, Duitsland, België en de Verenigde Staten met Galeria Kaufhof, Gilt, Hudson's Bay, Huis Outfitters, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue en Saks Fifth Avenue 5th. HBC's hoofdkantoor is gevestigd in de Simpson Tower in Toronto, Ontario. Het bedrijf is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange onder het symbool 'HBC'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.