Bijgewerkt: 4 maart 2024

Amstelveen wordt juist beter bereikbaar per OV

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-02-2012

De afgelopen dagen is onrust ontstaan over de Amstelveenlijn en de bereikbaarheid van Amstelveen. Onnodig, daarom willen wij graag een en ander rechtzetten. Lijn 51 verdwijnt, maar in zijn plaats komt een hoogwaardige, comfortabele tram die sneller en betrouwbaarder is.

Deze tram, die ook zorgt voor een verbeterde verkeersveiligheid in Amstelveen en Buitenveldert, is uiterlijk 2020 een feit. Vanuit Amstelveen rijden dan twee trams: één vanaf Westwijk en één vanaf Binnenhof. Deze trams zullen via station Zuid Amsterdam binnenrijden, dus zonder overstappen, en direct richting station Amstel of Leidseplein doorrijden. Het klopt dus niet, dat Amstelveners hun directe verbinding met Amsterdam kwijt zijn.

groot  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA)


Op station Zuid komt bovendien een nabije compacte overstap, zodat passagiers vanuit de Amstelveenlijn snel op de Noord/Zuidlijn, Ringlijn, of de trein kunnen overstappen. Zo zijn zij sneller op het Centraal Station dan nu het geval is. Bovendien wordt station Zuid in de toekomst minstens net zo groot als het huidige Centraal Station wat betreft nationaal en internationaal treinverkeer. De ontwikkelingen op de Zuidas zorgen voor de nodige extra sporen. Het economische en zakelijke centrum Zuidas krijgt een station, dat hoort bij die statuur.

De verschillende overheden investeren maar liefst 300 miljoen euro in de Amstelveenlijn, en dat in tijden van financiële krapte. En daar zijn wij trots op. Want de Amstelveenlijn komt de bereikbaarheid van Amstelveen juist ten goede.

Jan Willem Groot, Wethouder Verkeer Amstelveen

Eric Wiebes, Wethouder Verkeer en Vervoer Amsterdam en portefeuillehouder openbaar vervoer Stadsregio AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.