Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Amstelveen zoekt een derde opvanglocatie voor asielzoekers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-10-2024

Het College B en W Amstelveen informeerde de leden van de gemeenteraad in juni 2024, dat zij op zoek zijn naar een derde locatie voor opvang van ongeveer 200 asielzoekers. Vanwege de gewenste spreiding van asielopvang over de stad gaat de voorkeur uit naar een locatie in het zuiden van Amstelveen. Onlangs vernamen wij dat er contact is gelegd tussen een grondeigenaar en het COA over een mogelijke opvanglocatie op het perceel van de grondeigenaar. Het perceel ligt tegen de grens van Uithoorn aan.

Haalbaarheidsonderzoek. Inmiddels is door het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) een haalbaarheidsonderzoek gestart naar de mogelijkheden voor een opvanglocatie op die plek. Dit initiatief vormt geen belemmering voor de ontwikkeling van het Bedrijventerrein Amstelveen Zuid. Er zijn diverse onzekerheden die tot de conclusie kunnen leiden dat een opvanglocatie op die plek niet haalbaar is.

/

Bedrijventerrein Amstelveen-Zuid (BTAZ). Het bruto plangebied van BTAZ is 631.585 m² groot



Dat heeft onder andere te maken met het ontbreken van toegangswegen en nutsvoorzieningen op het terrein, de vraag of het COA de begroting voor een opvang van 200 asielzoekers rond krijgt en het gegeven dat de locatie in LIB-4 gebied ligt. Dat betekent dat voor de afgifte van een omgevingsvergunning onder andere, maar niet uitsluitend een verklaring van geen bezwaar van de Inspectie Leefomgeving en Transport nodig is.

Overleg met gemeente Uithoorn. Met de gemeente Uithoorn zijn wij in nauw overleg over deze mogelijke ontwikkeling. In verband met komende besluitvorming over asielopvang in de gemeente Uithoorn op een andere locatie informeert het College van Uithoorn haar raad binnenkort over deze ontwikkeling. Ondanks de onzekerheden betreffende de haalbaarheid van deze locatie hechten wij eraan u ook op te hoogte te stellen van deze ontwikkeling. Wanneer de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek bekend is, informeren wij u nader.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.