Bijgewerkt: 8 mei 2024

Amstelveen zoekt een oplossing voor de zorgelijke situatie in het Cobra Museum

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-08-2023

Tussentijdse update financiële situatie van het Cobra Museum. In navolging van de raadsbrief van 22 augustus 2023 inzake de financiële situatie van het Cobra Museum, wil het College B en W Amstelveen u graag op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen en de genomen stappen om een passende oplossing te vinden voor deze zorgwekkende situatie.

In de B en W-vergadering van 29 augustus 2023 is besproken dat zorgvuldige doch directe maatregelen op zeer korte termijn nodig zijn om de financiële zorgen rondom het Cobra Museum in banen te leiden. Het is in dat kader van belang dat er een gedegen analyse van de liquiditeitspositie van het museum wordt uitgevoerd, waarbij we een volledig inzicht in de financiële situatie verkrijgen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Het Cobra Museum op het Sandbergplein 1 in Amstelveen

Daartoe is aanvullende informatie opgevraagd bij het museum. Daarnaast zal er ook juridisch advies worden ingewonnen om de gevolgen van de verschillende door het museum aangereikte scenario's in kaart te brengen, voordat we verdere stappen overwegen. We willen ervoor zorgen dat alle aspecten en gevolgen van de verschillende scenario's, die niet zonder risico's zijn, zorgvuldig worden gewogen teneinde met elkaar een weloverwogen besluit in deze te kunnen nemen.

Deze week werken het team van Kunst en Cultuur en het team van financiën intensief aan het analyseren en beoordelen van de verzamelde informatie. De analyses, bevindingen en adviezen zullen tijdens de B en W-vergadering van 5 september 2023 worden besproken. In overleg met de agendacommissie is er aansluitend een extra raadsgesprek gepland op 6 september 2023, waarin wij het besluit toelichten en met u de vervolgstappen bespreken. Op 13 september 2023 zal een extra raadsvergadering plaatsvinden omdat het Cobra Museum uiterlijk half september uitsluitsel nodig heeft in verband met het liquiditeitstekort dat dan zal gaan ontstaan. Lees ook: Zorgelijke financiële situatie van het Cobra Museum



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.