Bijgewerkt: 1 april 2023

Amstelveen zoekt weer nieuwe kinderraadsleden en kinderburgemeester

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-06-2022

De gemeente Amstelveen is weer op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester en nieuwe leden voor de kinderraad. De kinderraad praat mee over onderwerpen als veilig verkeer, armoede onder kinderen en kunst en cultuur. In de kinderraad zit van bijna iedere Amstelveense basisschool een kind.

'De mening van kinderen doet ertoe. Daarom is het zo fijn dat we in Amstelveen een kinderraad hebben. Want de kinderraad geeft aan welke thema’s zij belangrijk vinden. En ze komen met goede ideeën als wij ze om advies vragen. Want kinderen kijken toch nét even anders tegen onderwerpen aan' - zegt Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en Jeugd.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

De leden van de kinderraad van Amstelveen met Bana de kinderburgemeester en wethouder Berkhout in de raadzaal


Wat doet de kinderraad? De kinderraad van Amstelveen komt een paar keer per jaar samen om advies te geven en te werken aan een eigen thema. Tijdens de eerste bijeenkomst kiezen de kinderraadsleden het thema waarvoor ze zich willen inzetten. De huidige kinderraad heeft bijvoorbeeld een actie gedaan voor de kledingbank omdat ze iets wilden doen aan de armoede onder kinderen. Een van de bijeenkomsten is een werkbezoek aan een organisatie die te maken heeft met het gekozen thema. Daarom is de kinderraad ook op bezoek gegaan bij de kledingbank.

Wat doet de kinderburgemeester? Net als de kinderraad wordt er elk jaar een nieuwe kinderburgemeester aangesteld. De kinderburgemeester is het gezicht van de kinderraad en vervult ceremoniële taken. Zoals een boek overhandigen tijdens de Kinderboekenweek, Sinterklaas ontvangen en een gedicht voordragen tijdens de 4 mei herdenking. Ook moet de kinderburgemeester wel eens een interview geven of op stap met de burgemeester.

Opgeven? Amstelveense kinderen die nu in groep 6 of 7 zitten of na de zomervakantie in groep 7 en 8 kunnen meedoen. Ze kunnen zich aanmelden tot 19 juni 2022. Aanmelden kan door een filmpje te sturen naar kinderburgemeester@amstelveen.nl Met daarin de naam, school en ideeën dat het kind heeft voor Amstelveen. Kijk voor meer informatie over aanmelding op de website van de gemeente Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.