Bijgewerkt: 4 december 2021

Amstelveenpas is weer beschikbaar tot 125% van de bijstandsnorm

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-02-2013

Staatssecretaris Jette Kleinsma heeft op 12 december 2012 besloten, dat met onmiddellijke ingang stadspassen weer mogen worden verstrekt aan mensen met een inkomen tot maximaal 125% van de bijstandsnorm. Die grens was vanaf 1 januari 2012 verlaagd van 125% naar 110%.

Per 12 december 2012 is dit dus teruggedraaid en mag de grens weer naar 125%. Wethouder Koops van de gemeente Amstelveen heeft hier meteen gebruik van gemaakt. De Amstelveenpas is weer beschikbaar voor mensen met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm.

koops Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jacqueline Koops (CU), wethouder van Sociale Zaken


Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) van Sociale Zaken: "De Amstelveenpas geeft kortingen op diverse activiteiten, zoals cursussen en uitjes. Het stelt mensen met een minimuminkomen in staat om op bepaalde wijze deel te nemen aan onze maatschappij. De Amstelveenpas is zeer geliefd bij mensen met een minimuminkomen.

Daarom was het ook heel naar, dat de inkomensgrens per 1 januari 2012 naar beneden moest. Gelukkig is dat nu weer rechtgetrokken. Ik ben hier echt heel blij om. Ik heb dan ook meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de wijziging door te voeren."

Het college van B en W van Amstelveen heeft de wijziging van de beleidsregels bijzondere bijstand en Amstelveenpas vandaag vastgesteld. Kijk voor meer informatie over voorzieningen voor bewoners in Amstelveen met een laag inkomen op www.amstelveen.nl/minima.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.