Bijgewerkt: 26 juni 2022

Amstelveenpashouders krijgen eenmalig 50 euro

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-06-2020

Inwoners met een Amstelveenpas ontvangen eenmalig een toeslag om extra kosten door de coronacrisis te kunnen opvangen. De hoogte van de toeslag is € 50 voor een alleenstaande. Een alleenstaande ouder of gezin ontvangt € 70. Amstelveenpashouders met een bijstandsuitkering komen ook in aanmerking voor de regeling zonder dat dat invloed heeft op hun uitkering.

Sinds de coronacrisis zijn een aantal kosten toegenomen: Levensonderhoud: inwoners zijn meer thuis, meer watergebruik en gas/elektra. Hygiënemaatregelen: kosten desinfecteermiddelen en mondkapjes. Kleding: de Kledingbank Amstelland is tot 1 september 2020 gesloten, waardoor ze niet tegen sterk gereduceerd tarief kleding kunnen meenemen

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Het gebouw van de Kledingbank Amstelland aan Galjoen 4 in Amstelveen


De Participatieraad Sociaal Domein Amstelveen (PSD) onderschrijft het probleem van extra kosten en heeft hier advies over gegeven. Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen: 'Mensen met een minimuminkomen zijn ook getroffen door de coronacrisis. Deze tegemoetkoming doet recht aan het feit dat ook zij hierdoor geconfronteerd zijn met extra kosten in hun huishouden.' In totaal komen 1.400 hoofdpashouders van de Amstelveenpas in aanmerking, waarmee bijna 3.000 mensen geholpen zijn. Financiering vindt plaats vanuit het door de gemeenteraad ingestelde noodfonds. De Amstelveenpashouders krijgen een informatiebrief over de eenmalige toeslag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.