Bijgewerkt: 7 december 2022

Amstelveens Nieuwsblad is doorverkocht aan BDUmedia

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad/Wikipedia
08-06-2017

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft het Amstelveens Nieuwsblad verkocht aan BDUmedia. Vanaf volgende week (24-2017) heeft het blad een andere uitstraling. De vormgeving die de nieuwe uitgever introduceert moet de krant overzichtelijker maken en daarmee nog aantrekkelijker voor de lezer - meldt de redacteur van Amstelveens Nieuwsblad.

Het Amstelveens Nieuwsblad is een huis-aan-huisblad voor de inwoners van Amstelveen, Bovenkerk, Ouderkerk aan de Amstel en Nes aan de Amstel. De krant bestond van 1979 tot aan 28 mei 2014 en verschijnt opnieuw sinds 3 augustus 2016. Van 4 juni 2014 tot aan 27 juli 2016 had de lokale uitgave de naam Amstelveen Dichtbij naar de gelijknamige website, waarmee Telegraaf Media Groep in juli 2016 stopte met de invulling daarvan. Amstelveen Dichtbij was het fusieproduct van het toenmalige Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveens Weekblad. Amstelveens Weekblad stopte na 91 jaar op 28 mei 2014 en was sinds februari 2008 ook in handen van Telegraaf Media Groep NV.

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2017)

De titelkop van het Amstelveens Nieuwsblad op 8 juni 2017


De gedrukte editie van het Amstelveens Nieuwsblad wordt iedere woensdag in een oplage van bijna 46.700 exemplaren gratis verspreid in Amstelveen en omgeving. De website Amstelveen Dichtbij bracht dagelijks nieuws, nieuwtjes, foto’s en filmpjes uit Amstelveen en lezers konden hun eigen content plaatsen. Met een reorganisatie bij de Telegraaf Media Groep is aan de invulling van deze website in juli 2016 een einde gekomen, waarna de lokale nieuwswebsite Amstelveen.vandaag.nl is gelanceerd.

Het Amstelveens Nieuwsblad was een uitgave van Holland Combinatie, onderdeel van Telegraaf Media Groep NV. Er is al eerder aangekondigd, dat het Amstelveens Nieuwsblad samen met vele andere huis-aan-huis titels van Telegraaf Media Goep per 1 mei 2017 overgaan naar de Barneveldse uitgever BDU en dat is nu gebeurd.

BDUmedia bestond in oktober 2016 jaar 145 jaar, met het Veluwse Barneveld als thuishonk. Daar ontstond het dagblad Barneveldse Krant, dal nog steeds de kern van de krantentak van het bedrijf vormt. De portefeuille groeide de afgelopen tientallen jaren naar een omvang van zo'n 45 nieuwsbladen. En sinds kort is dus bekend, dat BDUmedia nagenoeg het complete huis-aan-huisbladenpakket van TMG overneemt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.