Bijgewerkt: 29 november 2021

Amstelveens Nieuwsblad wordt tabloid

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
26-10-2006

De editie van het Amstelveens Nieuwsblad met de datum 25 oktober 2006 mag met recht uniek worden genoemd. Het is de laatste uitgave als zogenoemde broadsheet. Vanaf volgende week is deze krant tabloid.

Nieuwsblad Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)
Het oude logo van het Amstelveens Nieuwsblad


Het grootformaat, waarop de krant vanaf woensdag 27 september 1978 uitkwam, is per 1 november 2006 verleden tijd. Vanaf die datum verschijnt het Amstelveens Nieuwsblad op halfformaat. Het zal u niet verbazen dat aan deze beslissing veel onderzoek vooraf is gegaan. Belangrijkste conclusie is dat de lezer het kleinere formaat van de krant prettiger vindt. Veel gehoorde kwalificaties voor tabloid zijn handzamer, overzichtelijker en leesbaarder.

Nieuwsblad Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)
Het nieuwe en strakke logo van het Amstelveens Nieuwsblad


Het vernieuwde Amstelveens Nieuwsblad zal pogen wekelijks aan deze kwalificaties te voldoen. Handzaamheid is evident. Het leidt geen twijfel dat het kleinere formaat gemakkelijker in de hand ligt en dientengevolge het leesgemak ten goede komt. Ook qua overzichtelijkheid, mits volgens het vaste stramien vormgegeven, zal de krant erop vooruit gaan. Het zal simpeler worden rubrieken als 'lokaal' 'zakelijk', 'uitgaan', 'auto', 'wonen' en 'sport' te vinden.

Tenslotte de leesbaarheid

Ook daarvan valt te verwachten dat deze zal verbeteren. Immers, de berichtgeving wordt korter en bondiger, gedwongen door een andere ruimteverdeling. Het Amstelveens Nieuwsblad staat voor de meest ingrijpende verandering in zijn bestaan. Redactie en commercie verwachten u, de lezer en adverteerder, op dezelfde enthousiaste wijze te kunnen bedienen.

Henk Godthelp


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS