Bijgewerkt: 7 september 2024

Amstelveense Adviesraad Cultuur heeft een nieuw lid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-06-2024

Kunst en cultuur levert een grote bijdrage aan een aantrekkelijk vestigings- en economisch klimaat. Om dit verder te ontwikkelen in Amstelveen is de inbreng van de Amstelveense Adviesraad Cultuur (AAC), die de gemeente gevraagd en ongevraagd van onafhankelijk advies voorziet, van grote waarde. Om de adviesraad verder te versterken wordt deze uitgebreid met een zevende lid, Hanne Buis.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Hanne Buis en Herbert Raat wethouder Kunst en Cultuur

De AAC bestaat uit leden met expertise uit verschillende sectoren. Hanne Buis brengt ruime bestuurlijke ervaring in de luchtvaartsector (Schiphol, Lelystad Airport) met zich mee. Ze is per 1 juni 2024 aangesteld voor een periode van drie jaar.

“De adviesraad is voor ons van grote waarde en geeft onafhankelijk advies op belangrijke dossiers, zoals de toekomst van het Cobra Museum”- zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur. “We zijn blij dat Hanne Buis de adviesraad komt versterken. Haar bestuurlijke ervaring is bijzonder waardevol en een welkome aanvulling op de huidige bezetting. Daarnaast heeft zij veel ervaring in de culturele sector vanwege haar rol als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Bachvereniging. Tot slot draagt zij als inwoner van Amstelveen, de Amstelveense culturele sector een warm hart toe en zet graag haar kennis en kwaliteiten hiervoor in.”

AAC. De termijnen van de overige leden van de AAC zijn verlengd. De AAC bestaat verder uit Paula Patricio (mediabureau), Bernt Schneiders (directeur VSBfonds), Frans van der Avert (voormalig directeur van het Made by Holland-concept voor Paleis Soestdijk en eigenaar van adviesbureau Frens & Co voor o.a. cultuurbeleid en (city)marketing), Janiek Dam (professioneel fotograaf in de cultuursector), Henk Markerink (voormalig directeur van de Johan Cruijff Arena, voorzitter van ondernemersnetwerk VNO-NCW Metropool regio Amsterdam en voorzitter van het doorbraakteam Werk Masterplan Zuidoost van de gemeente Amsterdam) en James Leyer (eigenaar van een management adviesbureau en voorzitter bij diverse culturele instellingen).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.