Bijgewerkt: 27 februari 2024

Amstelveense Adviesraad voor Cultuur is opgericht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-01-2019

De onafhankelijke Amstelveense Adviesraad voor Cultuur (AAC) denkt vanaf 2019 mee over het lokale cultuurbeleid. Het doel is om te komen tot een breed en kwalitatief aanbod van kunst en cultuur. De doelgroep zijn Amstelveners en geïnteresseerden uit de regio. Het College B en W van Amstelveen wil een kwaliteitsslag maken op het gebied van kunst en cultuur. Daarom is een nieuw cultuurbeleid in de maak. Maar dat schrijft de gemeente niet alleen. Het college betrekt uiteraard de culturele instellingen bij het beleid, maar wil ook dat er met een frisse en onafhankelijke blik van buiten de lokale sector wordt gekeken en geadviseerd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur


'Amstelveen heeft een aantrekkingskracht op de regio als het gaat om winkels. Kijk bijvoorbeeld naar de Bijenkorf en andere winkels die wij hebben' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur. 'Datzelfde willen we met onze culturele instellingen voor elkaar krijgen. Onze ambitie is om deze naar een nog hoger plan te tillen. Daarom hebben we deskundigen met kennis van zaken gevraagd om ons te helpen.'

De AAC is per 1 januari 2019 ingesteld en bestaat uit vier leden. Frans van der Avert (nu algemeen directeur van citymarketingorganisatie Amsterdam Marketing en vanaf 1 maart 2019 directeur van het Made by Holland-concept voor Paleis Soestdijk), Cathelijne Broers (directeur van Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk), Harry J. van der Bergh (kunstverzamelaar en oud-raadslid PvdA-Amstelveen) en James Leyer (is eigenaar van een management adviesbureau en voorzitter bij diverse culturele instellingen, waaronder de Armando Stichting geweest). De adviesraad komt een keer per jaar bijeen. De wethouder Kunst en Cultuur sluit hier ook bij aan.

'Het college is ontzettend blij dat deze vier deskundigen in de culturele wereld in onze kunstraad willen plaatsnemen' vertelt wethouder Raat. 'Met ons nieuwe cultuurbeleid richten we ons niet in de eerste plaats op toeristen uit Amsterdam, maar op onze eigen inwoners en geïnteresseerden uit de regio. Ons aanbod moet kwalitatief zo goed zijn, dat zij vaker voor Amstelveen kiezen. Dat is goed voor onze economische ontwikkeling en voor het Amstelveen-gevoel.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.