Bijgewerkt: 29 november 2022

Amstelveense BOA's op motoren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-12-2020

Om sneller en wendbaarder te kunnen zijn, heeft de gemeente Amstelveen het team Handhaving (buitengewoon opsporingsambtenaren -boa's) uitgerust met twee motoren. Intern zijn twee handhavers opgeleid om hiermee de weg op te gaan en nog slagvaardiger te kunnen reageren op meldingen en overtredingen.

Voor de gemeente zijn twee BMW 750 GS motoren omgebouwd tot handhavingsmotor met de daarvoor benodigde uitrusting, zoals een stop/volgteken en een EHBO-tas. Deze motor staat bekend om zijn betrouwbaarheid, snelheid en wendbaarheid. 'Door de inzet van deze motoren kunnen onze handhavers veel sneller en veiliger optreden bij problemen. Deze tijd vraagt om flexibele inzet en alert reagerende handhavers en deze motoren helpen daarbij. De motoren zijn een echte aanwinst. Ze zorgen ervoor dat wij sneller ter plekke kunnen zijn bij spoedsituaties' zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving.

Foto Amstelveen
(Foto Naomi Heidinga - 2020)

Harmen van der Steenhoven fractievoorzitter van D66-Amstelveen en wethouder Herbert Raat in gesprek met een buitengewoon opsporingsambtenaar naast zijn BMW-motor


Prioriteit. De motoren gaan dagelijks af op tientallen meldingen van inwoners die prioriteit hebben. Deze klachten kunnen uiteenlopen van afvaldumpingen tot verkeerd geplaatste containers. De handhavers rijden de meldingen af, praten met de melders en handelen de klacht af of spelen het door aan collega-handhavers. Daarnaast worden ze door collega’s opgeroepen om te reageren op spoedmeldingen of om te assisteren. Ook het interventieteam, ook wel anti-inbrakenteam, staan ze bij. En omdat ze zo snel ter plekke zijn, is het mogelijk om snel assistentie te verlenen aan de politie.

Handhaving maakt bij het werk ook gebruik van (elektrische) fietsen, auto’s en scooters. De motoren kunnen op plekken komen waar de andere vervoersmiddelen zich lastiger kunnen verplaatsen, zoals in het Amsterdamse Bos. In het Amstelveens Nieuwsblad staat aanstaande woensdag een themapagina met de handhavingscijfers over de maand november. Hierin wordt ook aandacht besteed aan de motoren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.