Bijgewerkt: 7 september 2024

Amstelveense Kunstprijs 2024 van de gemeenteraad is uitgereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-07-2024

In Museum JAN is op 11 juli 2024 voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de gemeenteraad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Stieneke Kruijer GroenLinks raadslid met de winnende kunstenaar Inka Hilsenbek, Herbert Raat wethouder en Marieke Uildriks directeur van Museum JAN

Amstelveen vindt het belangrijk dat nieuw talent de kans krijgt om het kunstvak goed uit te oefenen en de ruimte heeft om te kunnen experimenteren. Daarom krijgt de winnaar van de Kunstprijs van de Raad een projectatelier binnen het gemeentelijke ateliergebouw Ateliers 24 voor de duur van één jaar. 'De Kunstprijs van de Raad is een mooi initiatief vanuit de gemeenteraad om aanstormend, artistiek talent de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen in een eigen atelier in Amstelveen. De aanmoedigingsprijs past in onze Cultuuragenda: De Stad als Podium, waarin we startende kunstenaars willen stimuleren en een podium willen bieden. Maar liefst 26 studenten van de Gerrit Rietveld Academie stuurden dit jaar een kunstwerk in om mee te dingen naar de prijs. Vorig jaar, tijdens de eerste editie van de Kunstprijs van de Raad, spraken we de hoop uit dat dit een zeer gewilde prijs onder beginnend kunstenaars zou worden. Dat gaat zeker de goed kant op!' - zegt Herbert Raat wethouder Kunst en Cultuur.

Gerrit Rietveld Academie. De gemeenteraad heeft aangegeven voor de kunstprijs op zoek te gaan naar aanstormend talent op de Gerrit Rietveld Academie. De Graduation Show van de Gerrit Rietveld Academie is bij uitstek de gelegenheid om nieuwe kunstenaars te ontdekken. Tijdens deze tentoonstelling heeft de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) het werk van de 26 eindexamenkandidaten die zich hadden ingeschreven voor de Kunstprijs van de Raad beoordeeld. Ook dit jaar was het werk weer van hoog niveau.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.