Bijgewerkt: 8 september 2024

Amstelveense Mediafonds ondersteunt vijf journalistieke projecten

Nieuws -> Informatief

Bron: Mediaraad Amstelveen
13-06-2024

Het Amstelveense Mediafonds keert in totaal 34.585 euro uit aan vijf journalistieke projecten tijdens de voorjaarsronde van 2024. De Mediaraad verwacht dat deze projecten bij zullen dragen aan de versterking van de journalistiek in Amstelveen.

De onafhankelijke Mediaraad ontving in de afgelopen ronde opnieuw een flink aantal aanvragen voor financiële ondersteuning bij journalistieke projecten. De vijf toegekende projecten behandelen een verscheidenheid aan onderwerpen met grote maatschappelijke impact. De Mediaraad geeft deze ronde extra aandacht aan de ontwikkeling van journalistiek talent.

Foto Amstelveen
(Bron Mediaraad Amstelveen - 2024)

Vlnr.: Meindert Schut, Arlette Dwarkasing, Dirk Boelhouwer, Piet de Blaauw en Nienke Bakker de leden van de Mediaraad Amstelveen in april 2024

"Naast verbetering van de journalistieke kwaliteit in het algemeen, hebben we als belangrijke doelstelling om journalistiek talent in Amstelveen te stimuleren en te ontwikkelen. Het is mooi om te merken dat jonge journalisten ons steeds beter weten te vinden"- zegt Meindert Schut, voorzitter van de Mediaraad. Na publicatie in (lokale) media worden de toegekende projecten ook op de website van de Mediaraad bekend gemaakt, inclusief het toegekende bedrag. Voor meer informatie www.mediaraadamstelveen.nl .

'Wij merken ook deze ronde weer dat een aantal aanvragers meer begeleiding nodig heeft om tot een goed project te komen. Daar waar wij potentie zien in een onderwerp en/of aanvragende partij bieden wij hen de kans om meer onderzoek te doen. In de volgende ronde kunnen zij dan een volledige aanvraag indienen. Verder valt op dat in deze ronde geen van de bestaande lokale mediapartijen een aanvraag heeft gedaan voor het Mediafonds. Wel zien we dat freelancers afspraken maken met de lokale media om hun project, conform een van onze voorwaarden, geplaatst te krijgen' – aldus de heer Schut.

Nieuwe ronde najaar 2024. Op 9 september 2024 start een nieuwe ronde voor aanvragen bij het Amstelveens Mediafonds. Geïnteresseerden kunnen vanaf dat moment tot en met donderdag 10 oktober 2024 aanvragen indienen voor financiële steun bij journalistieke projecten. Informatie over reeds toegekende en afgeronde projecten is na publicatie te vinden op de website van de Mediaraad https://www.mediaraadamstelveen.nl/ .

Bewaar de datum: De Mediaraad organiseert op donderdag 12 september 2024 in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein een informatieve ontmoetingsavond - Mediacafé - voor belangstellende journalisten, lokale media en geïnteresseerde burgers. Ook maatschappelijke groeperingen, die interessant kunnen zijn voor de pers, zijn van harte welkom. De leden van de raad gaan tijdens deze avond graag in gesprek met de lokale media en (aspirant)journalisten over de lokale journalistiek en over de manier, waarop we elkaar kunnen helpen om die verder te versterken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.