Bijgewerkt: 1 februari 2023

Amstelveense auteur schreef de eerste 'multimediale roman'

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
16-04-2021

Met het verschijnen van zijn debuutroman 'De Krassen van Phaedra' voegt de Amstelveense auteur Erik Huysman iets nieuws toe aan het traditionele boek. Door QR-codes als voetnoot op te nemen in zijn roman, kunnen lezers namelijk foto’s en video’s bekijken. Daarmee is de eerste multimediale roman ter wereld een feit.  Erik Huysman hoopt op navolging omdat het naar zijn idee daadwerkelijk iets toevoegt aan de lezersbeleving. 

Ongekende mogelijkheden. 'Ik ga hier in ieder geval zeker mee door', aldus de Amstelveense auteur. 'Want het integreren van de traditionele vertelvorm met technologie biedt ongekende mogelijkheden. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat auteur Dan Brown zijn roman Inferno had voorzien van ‘Behind-the-scenes’-video’s, waarin hij door Florence wandelt en aanvullende informatie geeft… Hoe gaaf had dat niet geweest voor de lezer?'Brad Pitt en George Clooney. Al het beeldmateriaal in de roman komt uit de privécollectie van de auteur. Voor de meeste video’s heeft Erik Huysman scenario’s geschreven die als ‘Behind-the-scenes’ video zijn opgenomen. Eén daarvan vertelt over de periode dat de auteur zelf werkzaam was bij het Van Gogh Museum en daar Brad Pitt en George Clooney ontmoette, die op dat moment in Amsterdam waren. ‘De cast van Oceans12 kreeg na sluitingstijd een privérondleiding door het museum’ vertelt Erik Huysman daarover in de video. 

Auteur aan de Deur. Remco Houtepen van Boekhandel Libris Venstra vindt het een leuk idee. ‘Ik weet niet of het aanslaat maar het verdient zeker een kans. Daarom hebben we een ludieke actie opgezet: ‘Auteur aan de Deur’. Het idee is heel simpel: wanneer iemand ‘De Krassen van Phaedra’ bij ons bestelt in de winkel zelf of via onze webshop, komt Erik zijn roman zelf - gesigneerd - bezorgen. Enige voorbehoud is dat de klant wel in Amstelveen woont.’ Het boek is in principe bij alle echte boekhandels te bestellen, maar bij Venstra van de tafel via de webshop Venstra.nl ( www.venstra.nl /9789464182125 ) en vanzelfsprekend in Libris Venstra zelf tijdens een winkelbezoekafspraak ( www.venstra.nl/winkelbezoek) . Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.