Bijgewerkt: 29 maart 2024

Amstelveense jongen wint Groot Kindererdictee

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
14-12-2009


De 11-jarige Amstelvener Simon Hellendall is gedeeld winnaar van 'Het Groot Kinderdictee 2009' door slechts één fout te maken in het dictee, dat dit jaar was geschreven door Ted van Lieshout. De andere winnaar was de 12-jarige Isa Houtbeckers uit Wageningen ook met een fout.

De finale van het dictee werd zoals gewoonlijk gehouden in de zaal van de Eerste Kamer in Den Haag. Simon verheugde zich daar erg op omdat zijn opa er vroeger lid van is geweest.

Hellendall Amstelveen
(Foto Gem. Amstelveen - 2009)

Vlnr.: De trotse vader Frans Hellendall, Michalina Hoogeveen directeur van de school, Simon Hellendall en Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen


Simon zit in groep acht van de 1e Montessorischool in Amstelveen. Hij is zijn leraar Rob Thole dankbaar voor de goede lessen die hij al 2,5 jaar van hem krijgt en ook stagiaire Jerry Maas voor de extra ondersteuning voor de finale.

Burgemeester Van Zanen bracht op maandagochtend samen met de wethouder financiën en cultuur én vader van Simon, Frans Hellendall, een bezoek aan de school om hem te feliciteren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.