Bijgewerkt: 8 december 2022

Amstelveense jongeren deelnemers Moving Buildings

Nieuws -> P60

Bron: P60
26-10-2012

Poppodium P60 organiseert van 29 november tot 6 december 2012 het audiovisuele evenement Moving Buildings. Het jaarlijkse terugkerende audiovisuele evenement in Amstelveen wordt gekenmerkt door de projecties op de gevel van P60 die te bewonderen zijn vanaf het Stadsplein. Dit jaar krijgen, naast bekende kunstenaars, ook de jonge deelnemers van de stop-motion workshop van IJver de kans om hun werk te exposeren.

Zoals de afgelopen 5 edities zal er ook deze keer een imposante projectie vertoond worden op de gehele gevel van Poppodium P60. Dit jaar wordt er, naast de animaties van bekende kunstenaars, ook werk vertoond van de workshop die voorafgaande aan het evenement wordt gegeven aan jonge Amstelveners. De stop-motion workshop van IJver.

Naast kunst is een ander doel van Moving Buildings kennisoverdracht. Dit gebeurt aan de hand van verschillende workshops waaronder de workshop van IJver. Op twee woensdagen (6 en 13 november) leren de jongeren een stop-motion film maken. Een stop-motion film is als het ware een film gemaakt van allemaal korte foto’s achter elkaar. Na deze twee sessies hebben zij een eigen film gecreëerd die een week lang wordt getoond op de gevel van Poppodium P60.

De 5de Moving Buildings in 2011

Ze worden onderdeel van het evenement en de expo. Wie dus zijn eigen werk groot geëxposeerd wil hebben, heeft dus reden genoeg om zich nu aan te melden. De workshops kosten slechts € 15 voor twee avonden en vinden plaats in Poppodium P60 van 20:30 en 22:00. Zij worden begeleid door de professionals van IJver.

IJver ontwikkelt sinds 2005 videoworkshops voor jongeren. Veelal binnen het onderwijs, bij buurtprojecten, of voor bedrijven. Hiervoor worden de werkvormen toegespitst op vraag, of onderwerp. Het proces is belangrijk, een leuk resultaat gegarandeerd.

Moving Buildings is een jaarlijkse audiovisueel evenement georganiseerd door Poppodium P60 te Amstelveen. Het doel is om mensen kennis te laten maken met moderne audiovisuele kunst in hun vertrouwde leefomgeving. VJ performances, video art, projection mapping, muziek en interactieve media vloeien tijdens het evenement samen en inspireren de bezoekers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.